2020-06-06 15:07:02
Φωτογραφία για Κοζάνη: Έσωσαν αρκούδα που πιάστηκε σε παγίδα για αγριογούρουνα ΒΙΝΤΕΟ
Η νεαρή αρσενική αρκούδα σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη στην αποτελεσματική επέμβαση ομάδας του «Αρκτούρου»

Χάρη στην αποτελεσματική επέμβαση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου», σώθηκε από βέβαιο θάνατο μια νεαρή αρσενική αρκούδα που είχε πιαστεί σε παράνομη παγίδα για αγριογούρουνα και τραυματιζόταν ακόμη περισσότερο, καθώς πάλευε απεγνωσμένα να απελευθερωθεί.

Το αγρίμι εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής Ροδίτη Σερβίων στην Κοζάνη το μεσημέρι της Πέμπτης, να έχει πιαστεί από το πόδι στην αυτοσχέδια παγίδα που είχε τοποθετηθεί σε ένα δύσβατο ρέμα λίγο έξω από το χωριό. Αμέσως ενημέρωσαν τον «Αρκτούρο» και στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαζί με στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας, της Θηροφυλακής και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης.

Η Ο.Α.Ε. αναισθητοποίησε την αρκούδα που φαίνεται πως ήταν παγιδευμένη από το προηγούμενο βράδυ, την απελευθέρωσε από την παγίδα και ο κτηνίατρος περιποιήθηκε τα τραύματα που είχε στο λαιμό, στο πόδι και άλλα σημεία από ην πάλη της να απελευθερωθεί. Ο «Θεόφιλος», όπως τον βάφτισαν, ξύπνησε λίγη ώρα αργότερα και έτρεξε ελεύθερος προς το δάσος. Η Δασική Υπηρεσία υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστου για την παράνομη παγίδα.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ