2012-06-22 01:34:03
Φωτογραφία για Κρήτη: Τραγωδία με 16χρονο στην παραλία
Παρέα 4 νέων αψηφώντας τον κίνδυνο έπεσε να κολυμπήσει στην φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Πάλευαν με τα κύματα και καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια. Ο λόγος για τέσσερα νεαρά παιδιά από το Καστέλι Χανίων που αψηφώντας τον κίνδυνο κολύμπησαν στην φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Η αυτοθυσία των αστυνομικών Τις φωνές τους άκουσαν περίοικοι καθώς και δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που εκείνη των ώρα περνούσαν από το σημείο. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξαν στη θάλασσα για να σώσουν τα τέσσερα παιδιά.

Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε και ο ναυαγοσώστης από την πιο κοντινή παραλία του Καστελίου για να προσφέρει και αυτός τις υπηρεσίες του.

Μετά από είκοσι περίπου λεπτά και με τη συνδρομή και του λιμενικού σώματος αλλά και ιδιωτικού πλωτού μέσου η επιχείρηση διάσωσης έφτασε στο τέλος της με το ένα από τα τέσσερα παιδιά ηλικίας 16 ετών να μην καταφέρνει να κρατηθεί στη ζωή.


Το τραγικό περιστατικό συνέβη γύρω στις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ στο σημείο έσπευσαν δύο γιατροί από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου που αμέσως έκαναν προσπάθειες ανάνηψης στο νεαρό παιδί ωστόσο ήταν ήδη αργά. Ωστόσο τα δύο 14χρονα κορίτσια είναι καλά στην υγεία τους ενώ ο αδελφός του θύματος ηλικίας 15 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο άτυχος νεαρός που έχασε απρόσμενα τη ζωή του, επίσης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Οι ελλείψεις και στο Κέντρο Υγείας Κισάμου...

Να σημειωθεί ότι και σε αυτήν την περίπτωση αποκαλύφθηκαν οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας καθώς, λόγω έλλειψης οδηγών, χρειάστηκε να μεταβεί ασθενοφόρο από τα Χανιά για να παραλάβει τα δύο άτομα, και όχι από τη Κίσσαμο, ενώ οι ίδιοι γιατροί έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος με ιδιωτικό όχημα.

Έκκληση ναυαγοσωστών: Μην κολυμπάτε με κόκκινη σημαία!

Την ίδια ώρα έκκληση προς τους λουόμενους απευθύνουν οι ναυαγοσώστες να υπακούουν στις προσταγές τους και να μην κολυμπούν στην θάλασσα όταν αυτή είναι φουρτουνιασμένη και η σημαία στους πύργους των ναυαγοσωστών είναι κόκκινη.
neatv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ