2020-06-24 23:26:06
Φωτογραφία για Τσαβούσογλου: Ο «λύκος» στην... Αλάνια φυλάει πρόβατα
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μοιράζεται με νοσταλγία τις παιδικές αναμνήσεις του από το οροπέδιο Sobucimen στην περιοχή της Αλάνιας

Οταν δεν απειλεί ευθέως την πατρίδα μας πηγαίνει στο χωριό του να χαλαρώσει και να επανέλθει δριμύτερος στην επιθετική ρητορική του. Παίρνει την ευχή του πατέρα του, ξεναγεί την μοναχοκόρη του στη γενέτειρα του, παίζει ανέμελα με τα προβατάκια στις καταπράσινες πλαγιές στα όρη του Ταύρου, βγάζει τα παπούτσια του και τρέχει στο γρασίδι σαν μικρό παιδί, δροσίζεται στα τρεχούμενα νερά και μαζεύει λουλουδάκια στο όμορφο τοπίο.

Ο λόγος για τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τη στιγμή που εκβιάζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τις περισσότερες χώρες τις ανατολικής Μεσογείου, επιχειρεί να παρουσιάσει στη διεθνή κοινή γνώμη μια πιο προσωπική και ευαίσθητη εικόνα του. Μέσω της επίσημης σελίδας του υπουργού Εξωτερικών της γείτονα στα κοινωνικά δίκτυα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μοιράζεται με νοσταλγία τις παιδικές αναμνήσεις του από το οροπέδιο Sobucimen στην περιοχή της Αλάνιας.


Σε ρόλο πρωταγωνιστή, κινηματογραφεί τα ξέγνοιαστα βήματα του στο εμβληματικό φυσικό τοπίο στην επαρχία της Αττάλειας, όπου πέρασε τα παιδικά χρόνια. Η συγκινησιακή ατμόσφαιρα κατά τη συνάντησή του με τον πατέρα του συνοδευόμενος από την κόρη του Ιρέμ δίνει τη θέση της σε μία ξενάγηση με προσωπικά βιώματα. Η εικόνα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών να ταΐζει αρνάκια ξαπλωμένος στο “παχύ” γρασίδι σίγουρα δεν είναι κάτι που βλέπουν οι συμπατριώτες του κάθε μέρα.

Τα βίντεο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου εστιάζουν στη λεπτομέρεια χρησιμοποιώντας πάντα έμπειρη σκηνοθετική οπτική, που στοχεύει να μεταδώσει το σωστό μήνυμα. Στο πως ο ίδιος με τρυφερότητα κόβει τα αρωματικά φυτά. Στο πως γεύεται με αναπόληση το χιόνι από τις πλαγιές. Στο πώς περνά τα δροσερά ρυάκια κρατώντας τα παπούτσια του στο χέρι και στο πως τελικά ανεβαίνει με ταχύ και αποφασιστικό βήμα στα βράχια για την τελική πόζα μπροστά στην υψωμένη τουρκική σημαία.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ