2020-08-21 22:38:38
Φωτογραφία για Σοκάρει το πείσμα του Σουηδού «Τσιόδρα»: Επιμένει να μη συστήνει μάσκες!
Την ίδια ώρα οι θάνατοι από Covid-19 στη Σουηδία των 10 εκατ. κατοίκων πλησιάζουν τις 6.000 με 85 χιλιάδες συνολικά κρούσματα Ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Σουηδίας αρνείται να συστήσει μάσκες προσώπου και επιμένει ότι είναι «πολύ επικίνδυνο» να βασίζεται ο πληθυσμός σε αυτές.

Ο Άντερς Τέγκνελ, επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, δήλωσε στους Financial Times: «Είναι πολύ επικίνδυνο να πιστεύεις ότι οι μάσκες προσώπου θα αλλάξουν την τροπή της μάχης απέναντι στον COVID-19».

«Οι μάσκες προσώπου μπορούν να συμπληρώσουν άλλα μέτρα, όταν έχουν εγκατασταθεί άλλα μέτρα με ασφάλεια. Αλλά να φορέσετε μάσκα προσώπου και στη συνέχεια να θεωρείτε ότι μπορείτε να γεμίσετε τα λεωφορεία ή τα εμπορικά κέντρα – αυτό είναι σίγουρα λάθος», είπε.

Ο Tegnel, ο οποίος θεωρείται ως ο αρχιτέκτονας πίσω από τη στρατηγική χωρίς κλειδώματα της Σουηδίας, υποστήριξε τον ισχυρισμό του επισημαίνοντας χώρες όπως η Ισπανία και το Βέλγιο που συνιστούσαν μάσκες και είχαν ακόμη υψηλό αριθμό περιπτώσεων COVID-19, σύμφωνα με τους Times.


Η άρνησή του να συστήσει μάσκες ήρθε παρά το ότι οι γειτονικές χώρες Δανία, Φινλανδία και Νορβηγία έκαναν στροφή 180 μοιρών στο θέμα της χρήσης της μάσκας.

Η Νορβηγία τις συστήνει κατά τις περιόδους αιχμής στις δημόσιες συγκοινωνίες και η Δανία τις έχει καταστήσει υποχρεωτικές για όλες τις ώρες.

Κόντρα στην αντίσταση του Τεγκνελ, υπάρχει ένα αυξανόμενο σώμα ερευνών που έχει πλέον διαπιστώσει ότι οι μάσκες προσώπου εμποδίζουν τη μετάδοση, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάλυσης σε 42 χώρες που διαπίστωσε ότι η χρήση μάσκας ήταν το «κλειδί» για τον έλεγχο της πανδημίας.

Ο καθηγητής κλινικής επιδημιολογίας του Ινστιτούτου Karolinska, Γιόνας Λούντβιγκσον, είπε στους Times ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Σουηδία δεν έχει αγκαλιάσει τις μάσκες ήταν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύτηκαν τις αρχές, σε σύγκριση με άλλες χώρες όπου οι άνθρωποι δεν ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και αποφασίζουν από μόνοι τους να φορέσουν μάσκα.

«Όταν η σουηδική υπηρεσία υγείας λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να φοράνε μάσκες προσώπου, οι άνθρωποι απλά δεν φορούν μάσκες προσώπου», είπε.

Την Τρίτη, ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Σουηδίας δήλωσε ότι εξετάζει νέα δέσμη προτάσεων προς την κυβέρνηση για τον έλεγχο της εξάπλωσης και μεταξύ των σκέψεων είναι να συστήσει μάσκες προσώπου για συγκεκριμένους λόγους, όπως οι επισκέψεις στα νοσοκομεία.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Τέγκνελ ισχυρίστηκε ότι έως και το 30% του πληθυσμού της Σουηδίας θα μπορούσε να είχε ανοσία από το COVID-19, αλλά ο ισχυρισμός του δεν επαληθεύεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στις 20 Αυγούστου, η Σουηδία είχε 85.411 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 με 5.802 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Land Rover Defender
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Land Rover Defender
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ