2020-08-23 21:28:57
Φωτογραφία για Ακαρ: Δεν μπορούν να φυλακίσουν την Τουρκία - Άκυρη η συμφωνία Ελλάδας με Αίγυπτο
Σε ένα ακόμα παραλήρημα κατά της Ελλάδας προχώρησε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από τα ναυπηγεία Τούζλα, εκεί που λίγο νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την ενίσχυση του τουρκικού στόλου με υποβρύχια και φρεγάτες..

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκδήλωση για τα νέα συστήματα και πλοία που ετοιμάζει να ρίξει στις θάλασσες η Τουρκία, ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε για άλλη μια φορά «άκυρη» τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου και «παράλογες» τις θέσεις της Ελλάδας.

«Οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλ. η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί, να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας» είπε ο Ακάρ και συμπλήρωσε πως «κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο».


Όπως μεταδίδει η τουρκική έκδοση του πρακτορείου Anadolu, αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Άγκυρα.

«Για εμάς είναι άκυρη η δήθεν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, είναι ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών και θα χάσουν οι λαοί και των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία πραγματικά αποτελεί αδικία και για τους δύο λαούς» υπογράμμισε.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ