2020-08-24 08:36:26
Φωτογραφία για Ακάρ: «Κανείς δεν θα φυλακίσει την Τουρκία. Άκυρη η Συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου για ΑΟΖ»
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε σε εκδήλωση για τα νέα συστήματα και πλοία που ετοιμάζει να ρίξει στις θάλασσες - Κατηγόρησε την Ελλάδα για «μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές στο Αιγαίο»

Την ίδια ώρα που η Τουρκία δεν δείχνει καμία διάθεση για αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο, μετά την παράταση έως τις 27 Αυγούστου της παράνομη NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, συνέχισε την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας «άκυρη» τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας -Αιγύπτου και «παράλογες» τις θέσεις της χώρας μας.

Μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση για τα νέα συστήματα και πλοία που ετοιμάζει να ρίξει στις θάλασσες, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα, για «μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο» που -σύμφωνα με τον ίδιο- μοναδικό στόχο έχουν να «φυλακίσουν» την Τουρκία.


«Οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλαδή, η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί, να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, στρέφοντας τα βέλη του και κατά της Γαλλίας λέγοντας πως : «δεν έχει καμία δουλειά στην ανατολική Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα και «άδικη» για τα συμφέροντα Ελλήνων και Αιγυπτίων. «Για εμάς είναι άκυρη η δήθεν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, είναι ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών και θα χάσουν οι λαοί και των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία πραγματικά αποτελεί αδικία και για τους δύο λαούς» δήλωσε ο Ακάρ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ