2020-09-04 08:48:32
Φωτογραφία για STOP στη Google να παρακολουθεί που βρίσκεσαι
Ένα σωρό υπηρεσίες και εφαρμογές καταγράφουν την τοποθεσία μας, γιατί με βάση αυτή παρέχουν διάφορες πληροφορίες. Το θέμα με τη Google είναι ότι χρησιμοποιεί την τοποθεσία μας με πολλούς τρόπους. Ας πούμε ότι οι διαφημίσεις που βλέπεις στις ιστοσελίδες και τα apps δεν βασίζονται μόνο στο τι έψαξες πρόσφατα στο internet.

Μπορεί λοιπόν η κάθε εφαρμογή και ιστοσελίδα να παρακολουθεί την τοποθεσία σου, αλλά εκεί δίνεις χωριστή άδεια κάθε φορά που χρειάζεται. Η Google όμως καταγράφει την τοποθεσία σου αυτόματα, και αποθηκεύει ένα ιστορικό με όλα τα μέρη που επισκέφθηκες, εκτός και αν απενεργοποιήσεις κάποιες ρυθμίσεις.

Πάμε να σου δείξω λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για να μην κρατάει η Google αναφορά για το που πήγες και τι έκανες.

Πρώτα από όλα μπαίνεις σε αυτήν εδώ τη σελίδα και κάνεις login με τον λογαριασμό Google που χρησιμοποιείςΜετά πατάς το μπλε κείμενο “Διαχειριστείτε τα δεδομένα σας και την εξατομίκευση” που είναι σε ένα πλαίσιο το οποίο λέει “Απόρρητο και εξατομίκευση”


Εδώ θα σε διακόψω λίγο. Όπως βλέπεις, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα εργαλεία σε αυτή τη σελίδα. Εγώ θα σου πω για το ιστορικό τοποθεσίας, αλλά μπορείς ελεύθερα να ψάξεις και τα υπόλοιπα, κακό δεν θα κάνει. Συνεχίζουμε λοιπόν:

Κάνεις κλικ στο “Ιστορικό τοποθεσίας”Πατάς τον μπλε διακόπτηΘα ανοίξει ένα παράθυρο, κάνεις scroll μέχρι κάτω – θα σου έλεγα να διαβάσεις και το κείμενο – και πατάς “Παύση”

Έτοιμο! Η Google θα σταματήσει να αποθηκεύει κάθε τοποθεσία που επισκέπτεσαι. Τώρα, αν αλλάξεις γνώμη, κάνεις τα ίδια και στο τέλος πατάς “Ενεργοποίηση”.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ