2020-09-10 15:19:03
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Πολλές γάτες μολύνονται από τα αφεντικά τους
Τα κατοικίδια φαίνεται να κολλούν τον κορωνοϊό πολύ περισσότερο από ό,τι αρχικά θεωρείτο, καθώς έρευνα στην κινεζική πόλη Γουχάν έδειξε ότι σχεδόν 15% των γατών έφεραν αντισώματα του ιού.

Η έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Χουαζόνγκ σε δείγματα από 102 γάτες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στο αρχικό της επίκεντρο εντόπισε αντισώματα του κορωνοϊού σε 15 γάτες, μολονότι καμμία από αυτές δεν εμφάνισε κάποιο από τα γνωστά συμπτώματα.

Τα δείγματα ελήφθησαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, και εκτιμάται ότι η μετάδοση στις γάτες έγινε από ανθρώπους. Ετσι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου συνιστούν στους ασθενείς με κορωνοϊό να αποφεύγουν να πλησιάζουν τα κατοικίδιά τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία για τις ΗΠΑ, έχουν σημειωθεί 17 κρούσματα Covid-19 σε κατοικίδιες γάτες. Φαίνεται όμως ότι το πραγματικό ποσοστό μετάδοσης σε κατοικίδια είναι πολύ μεγαλύτερο.

Τονίζεται πάντως στην έρευνα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν την αντίστροφη μετάδοση, δηλαδή από τα κατοικίδια στους ανθρώπους.

Πηγή: Daily Mailhttps://www.kathimerini.gr/life/health/561073447/koronoios-polles-gates-molynontai-apo-ta-afentika-toys/?fbclid=IwAR3eDKs0fWIgTAGSnkJtSdwjMWD6ibOe5_KAPEBLo4EscpNsN2E_yvyUiDM
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ