2020-09-11 23:58:40
Φωτογραφία για Τουρκική προεδρία: «Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ένας Ναπολέων στην εξοχή»
Το γαλλικό δίκτυο «RTL» αναφέρει ότι η προεδρία της γείτονας σχολιάζει με τον τρόπο αυτό τις «αποικιοκρατικές και αλαζονικές δηλώσεις» του Μακρόν

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ένας Ναπολέων στην εξοχή», χαρακτηρίζει η τουρκική προεδρία τον Γάλλο πρόεδρο.

«Η φράση αυτή διατυπώθηκε από την τουρκική προεδρία που έχει ενοχληθεί τις τελευταίες ημέρες από τις γαλλικές διαμαρτυρίες», αναφέρει χαρακτηριστικά το γαλλικό δίκτυο RTL.

Με τον τρόπο αυτό, η προεδρία της γείτονας σχολιάζει τις αλαζονικές και αποικιοκρατικές - όπως τις χαρακτήρισε- δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για τις τουρκικές κινήσεις στη Μεσόγειο.

«Η Άγκυρα έχει εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση στη Μεσόγειο. Η Τουρκία αμφισβητεί τα δικαιώματα εξερεύνησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ελλάδας και της Κύπρου: Το θέμα ήταν στο «μενού» της συνόδου κορυφής που συγκέντρωσε τις χώρες της νότιας Ευρώπης, στην Κορσική, υπό την αιγίδα του Γάλλου προέδρου, για να ηρεμήσουν τα πράγματα, αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλα», γράφει το γαλλικό δίκτυο.


«Χθες, η Τουρκία επιτέθηκε στον Μακρόν μέσω του κοινοβουλευτικού της του εκπροσώπου». «Διερωτώμαι τι ψάχνουν οι Γάλλοι στην Ανατολική Μεσόγειο. Φυσικά οι ανίκανοι πολιτικοί προσπαθούν να καλύψουν τα εγχώρια πολιτικά τους προβλήματα με παράλογες πράξεις στη διεθνή σκηνή».

Την επόμενη μέρα, πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο Μακρόν απάντησε και κατήγγειλε την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου λέγονται «αλαζονικές» και «αποικιοκρατικές».

Χθες, στην Κορσική το θέμα των εντάσεων στη Μεσόγειο ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ