2020-09-15 09:00:24
Φωτογραφία για Πιθανός διπλασιασμός της ακραίας φτώχειας ως τον Δεκέμβριο
Η μεγαλύτερη τράπεζα τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένει τον διπλασιασμό των ανθρώπων σε κατάσταση ακραίας φτώχειας ως τα Χριστούγεννα στη Βρετανία λόγω του κοροναϊού, ζητώντας από την κυβέρνηση του Λονδίνου να μη σταματήσει τα μέτρα ενίσχυσης της εργασίας και των εισοδημάτων.

Το Trussell Trust προβλέπει ότι τουλάχιστον 670.000 επιπλέον πολίτες πρόκειται να περάσουν το προσεχές τρίμηνο τα όρια της ακραίας πενίας -που συνίσταται στην αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών διατροφής, στέγασης και ρουχισμού- εφόσον η κυβέρνηση αποσύρει την έκτακτη στήριξη στα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.

Παρά την πρωτοφανή ζήτηση για φιλανθρωπικά γεύματα κατά την περίοδο της καραντίνας, με 100.000 ανθρώπους να χρησιμοποιούν τις τράπεζες φαγητού στη Βρετανία για πρώτη τους φορά, το Trussell Trust εκτιμά ότι τυχόν κατάργηση του καθεστώτος αναστολής συμβάσεων τον Οκτώβριο θα σημάνει αύξηση 61% στη χρήση των τραπεζών φαγητού.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι η Covid-19 οδήγησε σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που χρειάστηκαν για πρώτη φορά την τράπεζα τροφίμων. Αν δεν λάβουμε μέτρα τώρα, θα υπάρχει περαιτέρω καταστροφική αύξηση της φτώχειας στο μέλλον,» προειδοποίησε η Εμα Ρέβι, εκτελεστική διευθύντρια του Trussell Trust.

Πηγή: The Guardian
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ