2020-09-17 23:49:22
Φωτογραφία για Γαλλία: Νέο ρεκόρ καθημερινών κρουσμάτων
Η Γαλλία κατέγραψε 10.593 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε διάστημα 24 ωρών, αριθμός που συνιστά νέο ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. Συνολικά, τα κρούσματα ανέρχονται σε 415.481.Το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων ήταν 10.561 και είχε καταγραφεί στις 12 Σεπτεμβρίου. Η κατακόρυφη άνοδος των μολύνσεων οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι έχουν αυξηθεί τα τεστ που διενεργούνται. Με απόφαση της κυβέρνησης, τα διαγνωστικά τεστ γίνονται δωρεάν και ως αποτέλεσμα παρατηρούνται μεγάλες ουρές στα διαγνωστικά κέντρα, σε πολλές πόλεις της Γαλλίας.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον νέο κορονοϊό αυξήθηκε κατά 50, στους 31.095.

Σημαντική πηγή κρουσμάτων οι οικογενειακές συγκεντρώσεις

Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις αποτελούν σημαντική πηγή κρουσμάτων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, προσθέτοντας πως η εξάπλωση της νόσου επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.


«Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση… όπου το μόνο που μπορώ να ζητήσω είναι να διπλασιάσετε τις προσπάθειές σας, ιδίως στο να μειώσετε τον αριθμό των ανθρώπων τους οποίους βλέπετε καθημερινά. Εάν ο καθένας μείωνε τον αριθμό κοινωνικών επαφών που είχε, αυτό θα βοηθούσε στο να περιοριστεί η διασπορά του ιού», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πέντε άνθρωποι εκ των 100 που υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό διαγιγνώσκονται σήμερα θετικοί έναντι ενός στους 100 στις αρχές του καλοκαιριού, επισήμανε ο Βεράν.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας Covid-19 στις πόλεις Λιόν και Νίκαια, με τις περιοχές αυτές να κρίνονται «κόκκινες ζώνες».

Ο Ολιβιέ Βεράν δεν διευκρίνισε ποια μέτρα θα επιβληθούν, όμως είπε πως τοπικοί αξιωματούχοι στη Λιόν και τη Νίκαια έχουν περιθώριο έως το Σαββατοκύριακο για να καταθέσουν τα σχέδιά τους στη γαλλική κυβέρνηση.

Οι περιοχές της Γαλλίας όπου έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ επιπλέον μέτρα κατά της Covid-19 είναι η Μασσαλία, το Μπορντό και η Γουαδελούπη (το γαλλικό έδαφος στην Καραϊβική). Τα μέτρα περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανόνες για τις συναθροίσεις στις παραλίες, τις επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας και τη συμμετοχή σε δημόσιες συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ