2020-09-21 23:09:55
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ «Stolen Cerberus» -Φωτος
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από τις 8 μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη

Ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση «STOLEN CERBERUS», που πραγματοποιήθηκε

από τις 8 μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, με τη συμμετοχή προσωπικού Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικών Δυνάμεων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και των Αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη [United States Air Forces in Europe – Air Forces Africa (USAFE)], καθώς και ενός C–130Η της Πολεμικής Αεροπορίας και τριών C–130J της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η άσκηση, η οποία εκτελείται σε ετήσια βάση στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δυο χωρών, σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ, συντονίστηκε από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων και έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας, με σκοπό την συνεκπαίδευση και τη βελτίωση του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε αντικείμενα ρίψης προσωπικού με αλεξίπτωτα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης και εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, πτήσης χαμηλού ύψους, αντιμετώπισης απειλών και εκτέλεσης αεροδιακομιδών.

Αντικείμενα της άσκησης παρακολούθησαν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ