2020-10-01 09:20:09
Φωτογραφία για Γερμανία: Στις «επικίνδυνες περιοχές» λόγω κορωνοϊού το Βέλγιο
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια επιδιώκουν την κατάργηση της αποζημίωσης από το γερμανικό Δημόσιο κατά την διάρκεια παραμονής του εργαζόμενου σε καραντίνα μετά την επιστροφή από «επικίνδυνη περιοχή»

Ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Βέλγιο έθεσε σε ισχύ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοινώθηκε αργά χθες βράδυ, από τα μεσάνυχτα τέθηκε σε ισχύ ταξιδιωτική προειδοποίηση η οποία αφορά «μη απαραίτητα ταξίδια για τουρισμό» σε ολόκληρο το Βέλγιο, το οποίο κατατάσσεται πλέον στις «επικίνδυνες περιοχές».

Η εφημερίδα Bild επισημαίνει σχετικά ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια επιδιώκουν την κατάργηση της αποζημίωσης από το γερμανικό Δημόσιο κατά την διάρκεια παραμονής του εργαζόμενου σε καραντίνα μετά την επιστροφή από «επικίνδυνη περιοχή», εφόσον είχε βρεθεί εκεί για «μη απαραίτητο» λόγο.

Ωστόσο σύμφωνα με τον εργατολόγο Φίλιπ Κούρι, κάτι τέτοιο νομικά είναι αμφισβητήσιμο, ενώ ο «αόριστος» όρος «μη απαραίτητο ταξίδι» θα πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο μέσω δικαστικών αποφάσεων. Διευκρίνιση απαιτείται ακόμη, εξήγησε ο γερμανός νομικός, σχετικά και με το εάν και κατά πόσον ο εργαζόμενος διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση από τον εργοδότη του, εφόσον η αποζημίωση έχει ακυρωθεί από το κράτος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ