2020-10-03 17:51:10
Φωτογραφία για Το πάρτι των χρηματοδοτών του Τραμπ και οι μοιραίες χειραψίες των $250.000
Μια συνηθισμένη συγκέντρωση υποστηρικτών με σκοπό την άντληση πόρων για την προεκλογική εκστρατεία γίνεται το κορυφαίο mega-spreader γεγονός της πανδημίας - Οι καλεσμένοι σκόρπισαν από το Νιου Τζέρσεϊ στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα

Η συγκέντρωση στο Νιου Τζέρσεϊ την Πέμπτη το βράδυ συγκέντρωσε την αφρόκρεμα των Ρεπουμπλικανών.

Πολλοί από αυτούς πέταξαν από τα μήκη και τα πλάτη της χώρας για να περάσουν λίγο περισσότερο από μιά ώρα μαζί με τον Πρόεδρο, να συνεισφέρουν στην εκστρατεία – και κυρίως να υπενθυμίσουν αυτοπροσώπως την στήριξή τους.

Το Trump Golf Club του Μπεντμίνστερ γέμισε για άλλη μια φορά λιμουζίνες. Το προκλητήριο για την εκδήλωση κόστιζε 250.000 το κεφάλι. Ποσό που αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν με ευκολία για μια χειραψία και μια φωτογραφία με τον ένοικο του Λευκού Οίκου.

Όταν οι καλεσμένοι επέστρεψαν στα σπίτια τους τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ, στη μία το πρωί με το οποίο ενημέρωνε τον πλανήτη ότι είναι θετικός σε Covid.


Ξαφνικά αυτή η χειραψία έγινε μια εφιαλτική ανάμνηση.

Ένα email της εκστρατείας Τραμπ προς τους προσκεκλημένους την επόμενη μέρα ανέφερε ότι κανείς δεν πλησίασε τον Πρόεδρο πιο κοντά από 1,5 μέτρο. Ωστόσο όταν πληρώνεις 250.000 δολάρια για μια φωτό με τον Πρόεδρο, και μάλιστα με αυτόν τον Πρόεδρο που ανοιχτά έχει αμφισβητήσει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid, δεν νοιώθεις και πολύ άνετα από ένα email που περιγράφει μια αποστειρωμένη εκδήλωση. Έχεις δει με τα μάτια σου ότι κάποιες φορές το υγειονομικό πρωτόκολλο πήγε περίπατο

Το χειρότερο είναι ότι πολλοί από τους καλεσμένους έφυγαν για τις δικές τους Πολιτείες μετά το πέρας της εκδήλωσης. Κανείς όμως δεν θέλησε να μιλήσει επώνυμα και δημόσια για την αγωνία του μετά τα νέα της ασθένειας Τραμπ. Ακόμη.

To CNBC σκάναρε τους λογαριασμούς social media των προκεκλημένων. Πολλοί ανήρτησαν φωτογραφίες από το πόντιουμ που είχε μιλήσει ο Τραμπ, από τη θέση που κάθησε με φόντο το ταμπελάκι με το όνομά του, άλλοι ανακοίνωναν την επικείμενη συνάντηση τους με το «Μεγάλο Αφεντικό».

Στην συνέχεια των timeline, άλλος εμφανίζεται στην Αριζόνα, άλλος να κάνει βόλτες στο Μανχάτταν και να ποζάρει πιάνοντας το άγαλμα του ταύρου της Wall Street ή τα παγκάκια του One World Trade Center.

Αρκετοί στη συνέχεια ανήρτησαν ενημερώσεις ότι μπαίνουν οικειοθελώς σε καραντίνα. Κάποιοι αναρωτιούνται αν έπρεπε ο Τραμπ να έχει εμφανιστεί στην συγκέντρωση με δεδομένο ότι γνώριζε ήδη ότι η στενή του συνεργάτιδα είναι θετική και ενώ αναμένονταν τα δικά του αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της μοιραίας συγκέντρωσης στο Νιου Τζέρσεϊ άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στον ιό σε ένα σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικότητας στις ΗΠΑ. Η ανίχνευση θα συμπεριλάβει μερικά από τα πιο ισχυρά ονόματα των αμερικανικών business. Αυτό το mega-spreader γεγονός, δεν είναι μια συνηθισμένη βάφτιση. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ