2020-10-06 15:17:30
Φωτογραφία για Mε 100 εκατ. δολάρια διευθετεί τις 1000 αγωγές για πρόκληση καρκίνου από το παιδικό ταλκ η Johnson & Johnson



 

Περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια καλείται να πληρώσει η Johnson & Johnson ώστε να «κλείσει» περισσότερες από 1.000 αγωγές που κατηγορούν την εταιρεία για την πρόκληση καρκίνου από το παιδικό ταλκ.

Μετά από τέσσερα χρόνια δικαστικών διαφορών, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο προσπαθεί να αφήσει πίσω της την υπόθεση, που την βαραίνει καθώς περίπου 20.000 ακόμα αγωγές εκκρεμούν.



Ο Kim Montagnino, εκπρόσωπος της Johnson & Johnson,δήλωσε σε διεθνή μέσα πως «σε ορισμένες περιπτώσεις, επιλέγουμε να διευθετήσουμε τις αγωγές, οι οποίες γίνονται χωρίς παραδοχή ευθύνης και σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει τη θέση μας σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων μας». Ο ίδιος ανέφερε ότι «επιστημονικά στοιχεία» υποστηρίζουν αυτή τη θέση. «Το ταλκ μας είναι ασφαλής, δεν περιέχει αμίαντο και δεν προκαλεί καρκίνο», δήλωσε ο Montagnino.

Οι διακανονισμοί περιλαμβάνουν υποθέσεις που έφεραν οι στο προσκύνιο οι δικηγορικές Simmons Hanly Conroy, Simon Greenstone Panatier PC και η Lanier Law Firm.

Ο δικηγόρος Mark Lanier, κέρδισε μια αγωγή 4,7 δισ. δολαρίων εναντίον της Johnson & Johnson το 2018, που μειώθηκε ωστόσο στα 2,1 δισ. δολάρια κατόπιν έφεσης. Ο Lanier υποστήριξε ότι οι αξιωματούχοι της Johnson & Johnson γνώριζαν ότι οι εσωτερικές δοκιμές έδειξαν ότι ο αμίαντος, τον οποίο οι ερευνητές έχουν συνδέσει με το μεσοθηλίωμα, χρωμάτισε τη σκόνη, αλλά απέτυχε να το αποκαλύψει για περισσότερα από 40 χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Johnson & Johnson διευθέτησε περισσότερες από 75 υποθέσεις μεσοθηλιώματος που άσκησε η δικηγορική Simmons Hanly και παρόμοιο αριθμός υποθέσεων που υπέβαλε η Simon Greenstone. Το Bloomberg Intelligence υπολόγισε τον Ιούλιο ότι η διευθέτηση όλων των εκκρεμών υποθέσεων θα μπορούσε να κοστίσει στην Johnson & Johnson έως και 10 δισ. δολάρια.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ