2020-10-08 07:15:08
Φωτογραφία για Ακριβό παραμένει το σουβλάκι: Κοντά στα 3 ευρώ «σκαρφάλωσε» η τιμή του
 (vid)

 

Παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς τιμές του χοιρινού και ο ΦΠΑ μειώθηκαν, το σουβλάκι παραμένει ακριβό και μάλιστα «σκαρφάλωσε» τον Σεπτέμβριο ακόμη και στα 2,80 ευρώ! Σχεδόν 3 ευρώ έχει φτάσει, πλέον, να κοστίζει το σουβλάκι -μιλάμε για το πιτόγυρο, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις... Χαρακτηριστικά, η τιμή του «σκαρφάλωσε» τον Σεπτέμβριο ακόμη και στα 2,80 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open!

Ωστόσο, σε αυτά τα... ύψη βρίσκεται εδώ και περίπου έναν χρόνο, με την επίκληση της αύξησης της διεθνούς τιμής του χοιρινού και του υψηλού ΦΠΑ. Αμφότεροι, όμως, αυτοί οι παράγοντες δεν υπάρχουν πια, αλλά το σουβλάκι παραμένει ακριβό.

Τα περισσότερα ψητοπωλεία, να σημειώσουμε, αγοράζουν έτοιμο κατεψυγμένο γύρο από χοιρινό εισαγωγής, οπότε η αύξηση των διεθνών τιμών ανέβασε και την τιμή στο σουβλάκι.

Τον Απρίλιο του 2019, συγκεκριμένα, η τιμή του ολλανδικού χοιρινού ήταν 1,39 ευρώ το κιλό. Πλέον, όμως, έχει πέσει στο 1,04 ευρώ. Παρ' όλα αυτά, το σουβλάκι παραμένει κοντά στα 3 ευρώ, και παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι έχει μεσολαβήσει και η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%.

Ο πρόεδρος ψητοπωλών Αθήνας, πάντως, μιλώντας στην κάμερα του Open ανέφερε ότι οι τιμές ήταν σταθερές για 9 χρόνια. «Λογικό είναι να προσπαθήσεις να πάρεις ένα μικρό κέρδος για να επιζήσεις», αναφέρει, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος βιομηχανίας παραγωγής γύρου, Νικόλαος Λουστός, τονίζει ότι τα έξοδα των ψητοπωλών λόγω Covid-19 είναι αυξημένα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ