2020-10-19 03:35:49
Φωτογραφία για Η Pfizer με video δείχνει πώς ξεκίνησε την μαζική παραγωγή εμβολίου για τον κοροναϊό

 medlabnews.gr iatrikanea

Η Pfizer, εν αναμονή της έγκρισης, ξεκίνησε ήδη τη μαζική παραγωγή εμβολίων ενάντια στον κορoναϊό, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τη διαδικασία.

Η Pfizer κατασκευάζει ήδη χιλιάδες δόσεις του εμβολίου για τον κοροναϊό περιμένοντας την έγκριση, προκειμένου, εάν πράγματι αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές, να διατεθεί αμέσως στην αγορά.

Στόχος της φαρμακευτικής εταιρείας είναι να υπάρχουν 100 εκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες μέχρι το τέλος του χρόνου -οι 40 εκατομμύρια προορίζονται για τη Βρετανία.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, δε, σχεδιάζει για το 2021 την κατασκευή 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων. Κάθε ασθενής θα χρειαστεί δύο δόσεις του εμβολίου.Μιλώντας στην Daily Mail, ο Βρετανός επικεφαλής της εταιρείας εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για τη γραμμή παραγωγής. «Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει. Μου έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς είδα όλη αυτήν τη δουλειά να έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν», τόνισε.

Η παρασκευή των δόσεων για ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κοροναϊού γίνεται σε εργοστάσιο στο Βέλγιο.

Η Pfizer αναπτύσσει το εμβόλιο σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech. Αυτήν τη στιγμή γίνονται δοκιμές σε 44.000 ανθρώπους. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι τον Νοέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει αίτηση στις αμερικανικές αρχές για επείγουσα έγκριση του εμβολίου.

Παράλληλα, οι Sunday Times αναφέρουν ότι αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε σε βουλευτές την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αν όλα πάνε καλά, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ