2020-10-20 07:22:41
Φωτογραφία για Μυστήριο στη Ναμίμπια: Πάνω από 5.000 μωρά φώκιας ξεβράστηκαν στις ακτές
Ένα μεγάλο μυστήριο, πίσω από το οποίο κρύβεται ένα ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα, ερευνούν οι διεθνείς αρχές. Στις 5 Οκτωβρίου ξεβράστηκαν στις ακτές της Ναμίμπια πάνω από 5.000 νεκρά μωρά φώκιες.Η φρικιαστική εικόνα με τα νεογέννητα θηλαστικά καταγράφηκαν από drone στις ακτές της Ναμίμπια, πάνω από το Walvis Bay's Pelican Point, αλλά και σε ακτές της Νότιας Αφρικής.

Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις, αυτήν την περίοδο, έως τα τέλη Νοεμβρίου, μετακινούνται εκεί μεγάλοι αριθμοί από φώκιες, καθώς στη διαδρομή βρίσκουν πλούσια τροφή.

Όπως δήλωσε ερευνητής, πιθανότατα οι φώκιες εγκατέλειψαν αβοήθητα τα μικρά τους, εξαιτίας της έλλειψης τροφής. Η υπεραλιεία στις θάλασσες και η αλλαγή του κλίματος έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τους πληθυσμούς των ψαριών που αποτελούν την τροφή για τις φώκιες, με τραγικές, όπως αποδεικνύεται, συνέπειες σε όλη τη διατροφική αλυσίδα.

«Μια πρόχειρη εκτίμηση φέρνει τους αριθμούς σε πάνω από 5.000 μόνο στην αποικία μας. Αυτό είναι τραγικό, καθώς αποτελεί ένα μεγάλο μέρος των νέων αφίξεων που αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου», ανέφερε περιβαλλοντική οργάνωση.

Το υπουργείο Αλιείας της Ναμίμπια δήλωσε ότι διερευνά τους τραγικούς θανάτους, αλλά δεν μπορεί να εντοπίσει μια συγκεκριμένη αιτία.

Το Ocean Conservation Ναμίμπια τόνισε ότι η έλλειψη τροφής ή η εξάπλωση ασθενειών θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο των μωρών. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ