2020-10-20 08:49:32
Φωτογραφία για Γερμανία: Δεν δόθηκε υπηκοότητα σε Μουσουλμάνο επειδή δεν έκανε χειραψία με γυναίκα
Ο 39χρονος Λιβανέζος γιατρός ζει στη Γερμανία από το 2002

Την ευκαιρία του να αποκτήσει τη γερμανική υπηκοότητα έχασε ένας 39χρονος Μουσουλμάνος επειδή αρνήθηκε να δώσει το χέρι του σε μια γυναίκα που επρόκειτο να του παραδώσει τα σχετικά έγγραφα.

Ο Λιβανέζος γιατρός ήταν ένα βήμα από το να αποκτήσει την υπηκοότητα έχοντας συμπληρώσει 13 χρόνια στη Γερμανία και αφού είχε αποκτήσει στη χώρα την ειδικότητά του αλλά και αφού είχε πετύχει την υψηλότερη βαθμολογία σε τεστ στο οποίο υποβάλλονται όλοι όσοι υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Ο 39χρονος, όμως, «κόπηκε» στο τελευταίο εμπόδιο όταν αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στην γυναίκα που θα του παρέδιδε τα έγγραφα στην τελετή του 2015.

Πέντε χρόνια αργότερα δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση των γερμανικών αρχών κρίνοντας ότι οι «φονταμεναλιστικές» απόψεις του Λιβανέζου θα τον εμπόδιζαν να ενσωματωθεί στη γερμανική κοινωνία.

Όπως είπαν οι δικαστές στο Μάνχαϊμ το περιστατικό με τη χειραψία δεν συμβαδίζει με τις προβλέψεις του γερμανικού συντάγματος για ισότητα ανδρών και γυναικών.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρουν ότι η άρνηση του 39χρονου να δώσει το χέρι του στη γυναίκα πηγάζει από την αντίληψη ότι η γυναίκα αποτελεί «σεξουαλικό πειρασμό.

Γερμανικά μέσα αναφέρουν οτι ο 39χρονος απο το 2018 σταμάτησε να κάνει χειραψίες με όλους αλλά οι δικαστές εκτίμησαν ότι αυτή ήταν μια κίνηση τακτικής για να αυξήσει τις πιθανότητες του για μια ευνοϊκή απόφαση. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ