2020-10-28 04:56:16
Φωτογραφία για Ιερείς για την εμφάνιση χωρίς μάσκες στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης - «Η ΚΥΑ το επιτρέπει»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος υποστήριξε αρχικά ότι βάσει της νέας ΚΥΑ «οι λειτουργοί και ιεροψάλτες, το απαραίτητο προσωπικό, όταν τελείται η θεία λειτουργία και άλλες ακολουθίες δεν φορούν μάσκα»

Ανησυχία αλλά και πλήθος ερωτημάτων δημιούργησαν οι χθεσινές εικόνες από τον Αγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης με τους ιερείς που δεν φορούσαν μάσκες.

Οι φωτογραφικοί φακοί και οι κάμερες τηλεοπτικών σταθμών κατέγραψαν μεγάλο συνωστισμό έξω από το ναό από πιστούς που φορούσαν μάσκες, αλλά δεν κρατούσαν αποστάσεις. Αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση, ωστόσο, ήταν η εικόνα των Ιεραρχών και ιερέων που έφθασαν στο ναό χωρίς μάσκες, ενώ τέλεσαν και τη λιτάνευση δίχως προστατευτικά μέτρα.

Για το ζήτημα που προέκυψε από τον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης μίλησε στο MEGA o π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ).


Ο π. Γεώργιος υποστήριξε αρχικά ότι βάσει της νέας ΚΥΑ «οι λειτουργοί και ιεροψάλτες, το απαραίτητο προσωπικό, όταν τελείται η θεία λειτουργία και άλλες ακολουθίες δεν φορούν μάσκα».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ιερείς και Ιεράρχες δεν φορούσαν μάσκα ούτε κατά τη λιτάνευση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ είπε:

«Η λιτάνευση δεν είναι μέσα στους χώρους της πόλης καθώς δεν επιτρέπεται. Ο αυλόγυρος είναι κομμάτι του ναού, είναι συνέχεια της θείας λειτουργίας»

Πέτσας: «Κανείς δεν εξαιρείται από την εφαρμογή των μέτρων»

Τις εικόνες με τους ιερείς να μην φορούν μάσκες στη διάρκεια της Δοξολογίας για την εορτή του Αγίου Δημητρίου έξω από τον ιερό ναό της Θεσσαλονίκης, σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε για τους ιερείς που δεν φορούσαν μάσκες και συγκεκριμένα αν υπάρχουν κάποιοι που εξαιρούνται από αυτό το μέτρο.

«Κανείς δεν εξαιρείται από την εφαρμογή των μέτρων» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ