2020-10-28 04:59:17
Φωτογραφία για «Ανταρσία» στους Τόρις για το lockdown: 50 βουλευτές κατά του Μπόρις Τζόνσον
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανταρσία 50 συντηρητικών βουλευτών για την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας στη Βόρεια Αγγλία  Περισσότερα από 50 μέλη του συντηρητικού κόμματος του Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο ζητούν την μη εφαρμογή περιοριστικών μέτρων και τοπικών lockdown για περιοχές της βόρειας Βρετανίας. Περιοχές οι οποίες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη των Τόρις.

Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, τα μέλη του Κοινοβουλίου υποστήριξαν πως η στρατηγική που ακολούθησε ο Τζόνσον επιβάλλοντας σε τοπικές κοινωνίες αυστηρότερους περιορισμούς είχε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα κυρίως για τις οικονομίες περιοχών του βορείου τμήματος της χώρας. Ως αποτέλεσμα, αυξάνονται οι οικονομικές ανισότητες μεταξύ του βορρά και του σαφώς πλουσιότερου νότου.

Τα μέλη του κοινοβουλίου συνέχισαν υπενθυμίζοντας στον Τζόνσον τις υποσχέσεις του για την ανάπτυξη των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνιών. Υποσχέσεις που φαίνεται να έπεισαν στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, πολλούς από τους ψηφοφόρους πρώην βιομηχανικών περιοχών να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σημερινό Πρωθυπουργό παρά το γεγονός ότι για πολλές δεκαετίες παρέμεναν υποστηρικτές του φιλελεύθερου κόμματος.


Ο Τζόνσον επιμένει πως η πολιτική που ακολούθησε -εφαρμόζοντας τοπικά lockdown- οργανώθηκε και μελετήθηκε πολύ προσεκτικά πριν εφαρμοστεί. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί καλύτερο σενάριο σε σχέση με ένα δεύτερο καθολικό lockdown.

Ωστόσο, οι βουλευτές των συγκεκριμένων περιοχών επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο είναι άδικο. Συγχρόνως, αρκετοί συντηρητικοί ανησυχούν ότι η συγκεκριμένη στρατηγική θα επιφέρει μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την ανάπτυξη και την ανοικοδόμηση ολόκληρης της χώρας μετά το τέλος του κορωνοϊού» δήλωσε εκπρόσωπος από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού. Υπόσχεσή μας είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών μας και παρά το γεγονός ότι το 2020 εξ΄αιτίας της εμφάνισης της πανδημίας δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, οι φιλοδοξίες μας για αυτή τη χώρα παραμένουν σταθερές.

«Οι εκλογείς μας είναι οι μεγαλύτεροι πληγέντες αυτής της πανδημίας. Χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας ενώ πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Ο Τζέρι Μπέρρυ αναφέρει: «Σας προτρέπουμε να επανεξετάσετε τις προεκλογικές σας δηλώσεις, εμμένοντας στα όσα είχατε υποσχεθεί προεκλογικά προάγοντας τις συνθήκες ζωής των πολιτών και καθιστώντας την κοινότητά μας κινητήριο δύναμη για την ανάκαμψη της οικονομίας»

Μέλη του κοινοβουλίου, προερχόμενοι από το Βόρειο τμήμα της Αγγλίας, της Βόρεια Ουαλία και της Σκωτίας, ζητούν ένα σαφή χάρτη πορείας της χώρας, χωρίς περιοριστικά μέτρα και lockdown. Η κυβέρνηση οφείλει να αφοσιωθεί στη δημιουργία ενός σχεδίου διάσωσης της οικονομίας του Βορρά το οποίο θα βασίζεται σε επενδύσεις στον σιδηροδρομικό τομέα και άλλα έργα υποδομής.

Για πολλούς Συντηρητικούς, η συγκεκριμένη επιστολή φανερώνει το μέγεθος της ανησυχίας του ίδιου του κόμματος του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την στρατηγική για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με την κριτική των τοπικών αρχών και των δημάρχων σχετικά με την απόφασή του να επιβάλει περιορισμούς σε περιοχές του Βορρά ανάμεσα στις οποίες και το Μάντσεστερ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ