2020-10-28 13:32:55
Φωτογραφία για Αναστασιάδης: «Έξαρση των τουρκικών απειλών η επίθεση Ερντογάν στον Μακρόν»


Για έξαρση του φαινομένου των απειλών της Τουρκίας όχι μόνο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αλλά και εναντίον της Γαλλίας, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί θα μελετηθούν ουσιαστικά μέτρα εναντίον της.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε κληθεί να σχολιάσει το εμπάργκο των γαλλικών προϊόντων από την Τουρκία και τις ύβρεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Ήδη, όπως καλά γνωρίζετε, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 2ης Οκτωβρίου όταν υιοθετήθηκε μια σειρά συμπερασμάτων μεταξύ άλλων μετατίθεται, αλλά με ρητή αναφορά, ότι στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου αν και εφόσον η Τουρκία δεν συμμορφωθεί θα μελετηθούν ουσιαστικά πλέον μέτρα, τα οποία θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία».

«Οι επιθέσεις της Τουρκίας δεν περιορίστηκαν μόνο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, έχουμε μια έξαρση του φαινομένου εναντίον και της Γαλλίας», σημείωσε.

Συνεπώς, πρόσθεσε, «όπως είχα πει και με την επιστροφή μου (από το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) η ευθύνη μετετέθη στην Τουρκία με την ίδια ώρα την Ευρώπη να αναλαμβάνει ρητές υποχρεώσεις απέναντι στις χώρες μέλη της Ένωσης». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ