2020-10-29 12:49:34
Φωτογραφία για Ντόναλντ Tραμπ vs Τζο Mπάιντεν: Το Χόλιγουντ βγάζει πρόεδρο στις ΗΠΑ
«Ψηφίζω τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί δεν είναι πολιτικός. Τον ψήφισα πριν από τέσσερα χρόνια για τον ίδιο λόγο και θα τον ψηφίσω ξανά». Ηταν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όταν η Κίρστι Αλεϊ αποφάσισε να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της στον 45ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος, κατά τη γνώμη της, πρέπει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία πάση θυσία.

Για την 69χρονη ηθοποιό ο Τραμπ είναι ο καλύτερος άνθρωπος για να «κάνει τη δουλειά», όπως έγραψε, και να «τρέξει γρήγορα την οικονομία». Η δημόσια τοποθέτησή της βρήκε πολλούς θιασώτες και ακόμα περισσότερους τιμητές, κυρίως όμως ήρθε να υπενθυμίσει ότι μπορεί η συντριπτική μερίδα των celebrities και των χολιγουντιανών σταρ να έχουν προσδεθεί στο προεκλογικό άρμα του Τζο Μπάιντεν, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που θα ξαναψηφίσουν Τραμπ δαγκωτό. Και δεν έχουν την παραμικρή συστολή ή δεύτερη σκέψη για να το διατυμπανίζουν. Εντάξει, όχι όλοι.


Πάρτε για παράδειγμα την Κιμ Καρντάσιαν, η οποία όχι μόνο είναι φύλα προσκείμενη στη διακυβέρνηση των Ρεπουμπλικανών, αλλά συνεργάστηκε στενά με τη διακυβέρνηση Τραμπ προωθώντας τις ιδέες της για τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ. Καλεσμένη στο talk show του Ντέιβιντ Λέτερμαν, το οποίο προβάλλεται στο Netflix, η 39χρονη στάρλετ και πρωθιέρεια των influencers απέφυγε με διάφορους ελιγμούς να δώσει μια σαφή απάντηση σε σχέση με το σε ποιον από τους δύο υποψήφιους προέδρους θα δώσει την ψήφο της, αρνήθηκε να σχολιάσει τις επικριτικές αναφορές του οικοδεσπότη για τον τραμπισμό και φρόντισε να εκθειάσει τη γόνιμη συνεργασία που είχε με τον Λευκό Οίκο, όπου βρήκε πρόσφορο έδαφος και ευήκοα ώτα για τις ιδέες της.

Μπορεί η Κιμ να μην είχε το θάρρος της γνώμης της και να μην τάχθηκε ανοιχτά και ευθέως υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, ωστόσο θα ήταν τουλάχιστον παιδαριώδες να πίστευε κανείς ότι θα μπορούσε έστω και την ύστατη ώρα, δέκα μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, να μεταστραφεί σε φανατική groupie του Μπάιντεν.

Αλλωστε σε αυτές τις προεδρικές εκλογές υποψήφιος είναι και ο σύζυγός της Κάνιε Γουέστ -κατεβαίνει ανεξάρτητος μόλις σε 12 Πολιτείες που επικύρωσαν την υποψηφιότητά του-, τον οποίο τα μέσα θεωρούν «λαγό» του Τραμπ. Τι σημαίνει αυτό; Οτι μπήκε στον εκλογικό στίβο, χρηματοδοτώντας μάλιστα την καμπάνια του με ίδια κεφάλαια, ώστε να στρέψει τους μαύρους ψηφοφόρους μακριά από το στρατόπεδο του Μπάιντεν.

Πάντως, οι πιθανότητες λένε ότι τόσο η Κιμ όσο και ο Γουέστ στην κάλπη θα ψηφίσουν μονοκούκι τραμπισμό. Οπως και ο ράπερ 50 Cent, που έχει πολλάκις δηλώσει ότι αδιαφορεί αν ο Τραμπ αγαπά ή μισεί τους μαύρους πολίτες. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι ότι εγγυάται ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα για όλους. Οξύμωρο για έναν μαύρο να υποστηρίζει έναν πρόεδρο που δεν τρέφει και τα καλύτερα αισθήματα γι’ αυτούς; Μπορεί. Σίγουρα όμως δεν είναι το μόνο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου Τραμπ: 6. Κάνιε Γουέστ 7. Κίρστι Αλεϊ 8. Μάικ Τάισον

Ο Κιντ Ροκ, ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενη μορφή της μουσικής βιομηχανίας και παλαιοτερα σύζυγος της Πάμελα Αντερσον, πιστεύει ότι όποιος και αν εκλεγεί, Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός, η καθημερινότητα των Αμερικανών πολιτών θα έχει τα ίδια χάλια. Ο ίδιος, λέει, δεν είδε ποτέ στα 49 χρόνια του να αλλάζει κάτι συνταρακτικά. Παρ’ όλα αυτά, εμπιστεύεται και στηρίζει τον Τραμπ επειδή δεν κυβερνά ως πολιτικός, αλλά διαχειρίζεται ως CEO. Και τρελαίνεται με την προεκλογική καμπάνια του που έχει πολλά, σπαρταριστά, διασκεδαστικά στιγμιότυπα.

Στο στρατόπεδο του Τραμπ έχουν ακόμα προσχωρήσει οι αδελφοί Ντένις και Ράντι Κουέιντ, ο Στίβεν Μπάλντουιν και η ηθοποιός Ροζάν Μπαρ, η οποία είναι τόσο περήφανη για την επιλογή της ώστε κυκλοφορεί εκεί έξω με καπέλα και μπλουζάκια της καμπάνιας του Τραμπ. Ως το κόκαλο τραμπικός είναι και ο πατέρας της Αντζελίνα Τζολί, Τζον Βόιτ. Ο 81χρονος οσκαρικός ηθοποιός θεωρεί τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ έναν αληθινό αριστοκράτη που μάχεται για τα δίκαια της πατρίδας του. Μάλιστα σε βίντεο που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες στο Twitter χαρακτήρισε τον Μπάιντεν «κακό» και επανέλαβε τη θεωρία πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών λειτουργεί ως δούρειος ίππος προκειμένου οι αριστεριστές να καταλάβουν τον Λευκό Οίκο. Παρότι η κόρη του παλαιότερα είχε εκφράσει τη δυσθυμία της για τη διακυβέρνηση Ομπάμα, φαίνεται πως αυτή τη φορά δεν συμφωνεί με τον φανατισμένο πρόγονό της.

Στους διάσημους θιασώτες του Τραμπ συμπεριλαμβάνεται και ο πρωταθλητής πολεμικών τεχνών Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος, παρότι Ιρλανδός και άρα χωρίς δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, έχει πολλάκις εκφράσει δημόσια τον θαυμασμό του για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον οποίο θεωρεί έναν αδικημένο αποδιοπομπαίο τράγο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, εκείνο του Τζο Μπάιντεν, το κάλεσμα για αλλαγή και ανακατάληψη της εξουσίας από το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται πως έχει συγκινήσει στρατιές από διασημότητες που κάνουν τα πικρά γλυκά και τάσσονται υπέρ του 77χρονου υποψήφιου προέδρου. Αλλωστε πολλοί celebrities είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ άλλων υποψηφιοτήτων -είχαν μάλιστα προβεί σε πύρινα κηρύγματα κατά του Μπάιντεν- όπως της Ελίζαμπεθ Γουόρεν, της νυν υποψήφιας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις ή του Πιτ Μπούτιτζετζ.

Για πρώτη φορά στη ζωή του ο Ντουέιν Τζόνσον, κατά κόσμον The Rock, αποφάσισε πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκφράσει δημόσια την πολιτική τοποθέτησή του. Ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ για τη χρονιά που μας πέρασε τάχθηκε υπέρ του Μπάιντεν μέσω μάλιστα βίντεο όπου συνομίλησε με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Για τον Τζόνσον ο Μπάιντεν είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να ηγηθεί με μυαλό αλλά και με ψυχή. Παρέμβαση υπέρ του τέως αντιπροέδρου έκανε και η Τζένιφερ Λόπεζ μαζί με τον αρραβωνιαστικό της Αλεξ Ροντρίγκεζ. Το ζευγάρι ενημέρωσε τον υποψήφιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λατινοαμερικάνικη κοινότητα των ΗΠΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Μπάιντεν θα μπορέσει να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή καταγωγής.

Προτιμούν Τζο Μπάιντεν και αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις: 1. Αννα Γουίντουρ 2. Τομ Χανκς 3. Σάρον Στόουν 4. Τέιλορ Σουίφτ 5. Κάρλι Κλος

Με λόγια αλλά και με έργα ρίχτηκε στην προεκλογική μάχη για μία ακόμα φορά και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο 45χρονος ηθοποιός δεν θα μπορούσε με καμία κυβέρνηση να υποστηρίξει έναν αρνητή της κλιματικής αλλαγής όπως ο Τραμπ. Γι’ αυτό επιλέγει Τζο Μπάιντεν, συνεισφέροντας μάλιστα οικονομικά στην προεκλογική καμπάνια του αλλά και συμμετέχοντας σε events και συνεστιάσεις για τη συγκέντρωση χρηματοδοτών. Παρεμπιπτόντως ο Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει 540 εκατ. δολάρια χρηματοδότησης έναντι 408 εκατ. του Τραμπ.

Η ανακοίνωση της Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιας αντιπροέδρου συσπείρωσε ακόμα περισσότερο τις διασημότητες γύρω από την υποψηφιότητα Μπάιντεν - η σόουμπιζ αγαπά τις υποψήφιες για ύπατα αξιώματα γυναίκες, όπως στην περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον που είχε δημιουργήσει celebrity πανστρατιά, χωρίς όμως αντίκρισμα στο αποτέλεσμα της κάλπης. Η Cardi B πανηγύρισε την επιλογή Χάρις και, παρότι φανατική θιασώτρια του Μπέρνι Σάντερς, έδωσε την ευλογία και τους followers της στον Τζο Μπάιντεν. Το ίδιο και η Μπίλι Αϊλις που τραγούδησε μάλιστα στο συνέδριο των Δημοκρατικών, η Τέιλορ Σουίφτ και η Σάρον Στόουν. Η τελευταία έχει πολλάκις κάνει μέσω των κοινωνικών δικτύων πύρινα κηρύγματα κατά του Τραμπ, ειδικά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας.

Προτιμούν Τζο Μπάιντεν και αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις: 6. Τζορτζ Κλούνεϊ 7. Τζένιφερ Λόπεζ 8. Τζένιφερ Λόρενς

Η Σερ είναι επίσης ταγμένη στο #teamBiden όπως και το ζεύγος Κλούνεϊ - Αλαμουντίν, αλλά και η χήρα του Στιβ Τζομπς, Λορίν Πάουελ Τζομπς, η οποία είναι ίσως η μεγαλύτερη λομπίστρια των Δημοκρατικών στη Σίλικον Βάλεϊ. Ακόμα και η μεγαλύτερη κόρη του τέως συντηρητικού κυβερνήτη της Καλιφόρνια Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Κάθριν, έχει δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή της στον Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα μέσω Twitter τον Τραμπ «σκουπίδι».

Προτιμούν Τζο Μπάιντεν και αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις: 9. Μπίλι Αϊλις 10. Λεονάρντο Ντι Κάπριο 11. Σερ 12. Τζούλια Λούις-Ντρέιφους 13. Κάθριν Σβαρτσενέγκερ

Φυσικά και ο Τομ Χανκς -ο άνθρωπος που πολλοί, αλλά όχι ο ίδιος, οραματίζονται ως μελλοντικό πλανητάρχη- βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα πρωτοστατώντας σε διαδικτυακά events συγκέντρωσης οικονομικών πόρων για τον Μπάιντεν. Μόνο ένα από αυτά έκανε ταμείο 750.000 δολαρίων σε 24 ώρες. Μέχρι και η Αννα Γουίντουρ ρίχτηκε στον προεκλογικό αγώνα, αρθρογραφώντας υπέρ του Μπάιντεν και φιλοξενώντας τη σύζυγό του Τζιλ σε διαδικτυακή συζήτηση. Η σιδηρά κυρία της «Vogue» δέχτηκε πρόθυμα να μεταλαμπαδεύσει στην καμπάνια των Δημοκρατικών την τεχνογνωσία που απέκτησε τόσο στις προεκλογικές εκστρατείες του Ομπάμα όσο και σε εκείνη της Χίλαρι Κλίντον. Αλλωστε η επιθυμία της για μια γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρο ικανοποιήθηκε και με το παραπάνω.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ