2020-11-01 22:49:37
Φωτογραφία για Γαλλία: Βεβήλωσαν με φιλοτουρκικά συνθήματα το μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων
Άγνωστοι έγραψαν τα αρχικά «RTE», από το όνομα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Γκρίζοι Λύκοι» και υβριστικές φράσεις Tο μνημείο της γενοκτονίας και το Εθνικό Κέντρο Αρμενικής Μνήμης στη Ντεσέν της Γαλλίας βεβηλώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, με συνθήματα υπέρ της Τουρκίας και υβριστικές εκφράσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα τη Επιτροπή Προάσπισης του Αρμενικού Αγώνα (CDCA).

Στο μνημείο και το κτίριο, που απέχουν μεταξύ τους μόνο μερικά μέτρα, άγνωστοι έγραψαν τα αρχικά «RTE», από το όνομα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Γκρίζοι Λύκοι» και υβριστικές φράσεις.

Η CDCA και το Σπίτι Αρμενικού Πολιτισμού της Ντεσέν και των περιχώρων της υπέβαλαν μήνυση στην εισαγγελία της Λιόν για «βεβήλωση μνημείων στη μνήμη των νεκρών», ανέφερε η δικηγόρος τους, Ναΐρί Ζαντουριάν. «Είναι φριχτό αυτό που συμβαίνει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αυτός ο πόλεμος επεκτείνεται στη Γαλλία, πρέπει να βάλουμε ένα τέλος», πρόσθεσε.


Η CDCA στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η βεβήλωση «εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς γεγονότων που έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους Γάλλους πολίτες αρμενικής καταγωγής».

Η δήμαρχος της πόλης, Λοράνς Φοτρά, ανακοίνωσε ότι αναμένονται στην περιοχή στρατιώτες που θα αναλάβουν την ασφάλεια των κτιρίων. «Ελπίζουμε (ότι θα εκδοθεί) μια ανακοίνωση από τον πρόξενο της Τουρκίας στη Λιόν και ότι θα στείλει ένα μήνυμα ειρήνης», πρόσθεσε.

Η Ντεσέν-Σαρπιέ, είναι μια πόλη 30.000 κατοίκων, πολλοί εκ των οποίων είναι αρμενικής καταγωγής. Έχει δύο αρμενικές εκκλησίες, έναν αρμενικό ραδιοσταθμό, έναν πολιτιστικό σύλλογο. Το μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας του 1915 είναι το πρώτο που αναγέρθηκε στην Ευρώπη, το 1972.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ