2020-11-03 21:50:09
Φωτογραφία για Mercedes-Benz


Η μάχη της ηλεκτροκίνησης έχει ανάψει για τα καλά και είναι δεδομένο πως πολύ σύντομα οι μεγάλοι κατασκευαστές θα την εντάξουν στην κανονικότητα και των σπορ μοντέλων τους. Η Porsche το έχει κάνει ήδη με την Taycan, η Tesla συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του Model S και πλέον η Mercedes-Benz επιβεβαιώνει πως στο άμεσο μέλλον θα έχει στη γκάμα της σπορ ηλεκτρικά μοντέλα.

Προς το παρόν η γερμανική εταιρία έχει ανοίξει τα χαρτιά της μόνο σε ότι αφορά το CEO της Daimler, Ola Kallenius δήλωσε πως η εταιρία έχει στο στόχαστρό της την Porsche και αλλά και την Tesla επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον για εξηλεκτρισμένα μοντέλα υψηλών επιδόσεων με σπορ χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή σε άλλη συνέντευξη του Harald Wilhelm, CFO της Daimler είχε ειπωθεί ξεκάθαρα πως η γερμανική εταιρία έχει στα άμεσα σχέδια της αρκετά σπορ μοντέλα και πως είναι δεδομένο ότι κάποια από αυτά θα είναι εξηλεκτρισμένα ή και αμιγώς ηλεκτρικά. Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη είχε αφήσει να εννοηθεί πως ήδη η κατάλληλη πλατφόρμα για αυτού του τύπου μοντέλα βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης. Επομένως δεν θα αποτελεί έκπληξη αν στο επόμενο διάστημα η Mercedes-Benz ανακοινώσει επίσημα τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα με την σφραγίδα της AMG.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ