2020-11-06 22:42:20
Φωτογραφία για Η Ευρώπη βλέπει τα πάντα από τη γωνία της κυρτωμένης γυναίκας του ευαγγελίου.
Η Ευρώπη βλέπει τα πάντα από τη γωνία της κυρτωμένης γυναίκας του ευαγγελίου.Πρέπει να την κρίνουμε βλέποντάς την έτσι.

Από αυτή τη γωνία της κυρτωμένης γυναίκας,η οποία δεν βλέπει το φως αλλά τη γη,ανέπτυξε η Ευρώπη την επιστήμη,την τέχνη,την οικονομία,την πολιτική,και όλη τη ζωή του ανθρώπου την προσωπική και κοινωνική.

Το βλέμμα της ήταν καρφωμένο στη γη.'Ετσι όλα τα εξήγησε με βάση τη γη και το χώμα. Ο νους της κυρτωμένης γυναίκας ανακάλυψε εκατοντάδες μηχανήματα για να ερευνήσει τη γη. Ερεύνησε τα φυτά, τις ρίζες των φυτών,τα σκουλήκια,τα μεγάλα,τα μικρά και τα πιο μικρά,τα ορατά και τα αόρατα.

  Η κυρτωμένη γυναίκα εφοδίασε τα μάτια της με μικροσκόπια,για να βλέπει τα πάντα που υπάρχουν μέσα στη γη.'Ολα τα είδε και όλα τα έμαθε και κατέληξε πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από σκουλήκια και πως ο άνθρωπος δεν είναι παρά μόνο ένα σκουλήκι ανάμεσα στα άλλα. Μέχρι εκεί μπορούσε να δεί η κυρτωμένη γυναίκα και όχι περισσότερο.Για να βλέπει η κυρτωμένη γυναίκα περισσότερο,θα έπρεπε να είναι ορθωμένη με το κεφάλι στραμμένο προς τον ουρανό και με το μυαλό στραμμένο σ'ένα ουράνιο κόσμο".

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς,επισκόπου Αχρίδος: "Μέσα από το παράθυρο της φυλακής".( γράφτηκε κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του αγίου, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης αιχμαλώτων Νταχάου).
proskynitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ