2020-11-09 00:20:51
Φωτογραφία για Κορονοϊός-Σαρηγιάννης: Σχέδιο για εναλλασσόμενα lockdown μέχρι τον Μάρτιο - Κορύφωση στις 10 Νοεμβρίου
"Έχουμε φτιάξει ένα σχήμα με 21 μέρες lockdown, 14 μέρες ανοιχτά, που μετά από τρεις με τέσσερις κύκλους μας βγάζει μέχρι τέλος Μαρτίου" είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ. Πρόταση να μην ανοίξουν τα μπαρ.

 

news247

EUROKINISSI

Εναλλασσόμενα lockdown μέχρι τον Μάρτιο για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Άδεια η Αθήνα την πρώτη μέρα του δεύτερου lockdown

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης είπε στο OPEN: «η δική μας πρόταση είναι εναλλασσόμενα “μινι” lockdown. Έχουμε φτιάξει ένα σχήμα με 21 μέρες lockdown, 14 μέρες ανοιχτά, που μετά από τρεις με τέσσερις κύκλους μας βγάζει μέχρι τέλος Μαρτίου, με περίπου 500-600 κρούσματα την ημέρα. Αυτό νομίζω είναι σημαντικό για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ. Αν ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα θα “στοιχίσει” 200 περίπου κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και έχουμε τη δυνατότητα να το διαχειριστούμε».

«Η εικόνα της διασποράς είναι πολύ μεγάλη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης προβλέπει μείωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου.

«Περιμένουμε κορύφωση στις 10 Νοεμβρίου για τα κρούσματα, ίσως ξεπεράσουν τα 3.000» είπε ο κ. Σαρηγιάννης και συμπλήρωσε πως «μετά θα έχουμε αποσυμπίεση».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ