2020-11-09 04:15:44
Φωτογραφία για Νέο ρήγμα μεταξύ πρίγκιπα Χάρι και Μπάκιγχαμ
Βαθιά λυπημένος είναι ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με τους Sunday Times, αφού το αίτημα του δούκα του Σάσεξ να κατατεθεί εκ μέρους του στεφάνι στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους (Remembrance Sunday) απορρίφθηκε από τους αξιωματούχους του παλατιού.

Ο βρετανικός Τύπος χαρακτηρίζει το γεγονός ως ένδειξη πως το ρήγμα μεταξύ του έκτου στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας και της βασιλικής οικογένειας βαθαίνει όλο και περισσότερο ενώ το σχετικό δημοσίευμα των Sunday Times υποστηρίζει πως η 94χρονη βασίλισσα δεν έχει ενημερωθεί για το συμβάν. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η άρνηση κατάθεσης στεφάνου εκ μέρους του Χάρι από τους αξιωματούχους των ανακτόρων οφείλεται στο γεγονός πως αυτός δεν εκτελεί πλέον επίσημα βασιλικά καθήκοντα και δεν εκπροσωπεί το Στέμμα.

Πάντως, ο πρίγκιπας Χάρι, που μετά το Megxit στα τέλη Μαρτίου, απομακρύνθηκε από τον σκληρό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας και έχασε τους στρατιωτικούς του τίτλους, μίλησε για την σημασία της Ημέρας Μνήμης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast «Declassified».


«Η πράξη του να θυμάσαι, της μνήμης, είναι μια βαθιά πράξη τιμής. Είναι ο τρόπος που διατηρούμε την κληρονομιά ολόκληρων γενεών και δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις θυσίες που έκαναν έτσι ώστε εμείς σήμερα να έχουμε τη δυνατότητα να ζούμε τις ζωές που ζούμε», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι. Ο δούκας του Σάσεξ μίλησε, επίσης για τα 10 χρόνια που υπηρέτησε στον βρετανικό στρατό και τόνισε πως το να φορά την στρατιωτική στολή και να υπηρετεί την πατρίδα του είναι από τις μεγαλύτερες τιμές στη ζωή του.

Ο δούκας του Σάσεξ συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνων για τους πεσόντες των πολέμων ανελλιπώς από το 2009, όταν σε ηλικία 25 ετών συμμετείχε για πρώτη φορά στην εκδήλωση.

Ντυμένη στα μαύρα η βασίλισσα Ελισάβετ παρακολούθησε την εκδήλωση από μπαλκόνι του Φόρεϊν Όφις

Την Κυριακή το πρωί η βασίλισσα Ελισάβετ, μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ, πρώην πρωθυπουργοί και ο δήμαρχος του Λονδίνου, απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, αλλά ήταν η πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια που η «Κυριακή Μνήμης» στη Βρετανία εορτάστηκε χωρίς κοινό και χωρίς παρέλαση από τους βετεράνους ενώ κρατήθηκαν και οι απαραίτητες αποστάσεις εξαιτίας της πανδημίας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος κατέθεσε στο Κενοτάφιο, στο κεντρικό Λονδίνο, στεφάνι εκ μέρους της βασίλισσας, η οποία ντυμένη στα μαύρα παρακολούθησε την τελετή από το μπαλκόνι του Φόρεϊν Όφις. Στεφάνι κατέθεσε και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ενώ η Κέιτ Μίντλετον και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ντυμένες στα μαύρα και φορώντας στο πέτο κόκκινες παπαρούνες, το σύμβολο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, παρακολούθησαν την εκδήλωση από παρακείμενο μπαλκόνι του Φόρεϊν Όφις, τηρώντας μεταξύ τους την απαραίτητη απόσταση.

Εκτός από τον πρίγκιπα Χάρι, που μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ και τον γιο τους Άρτσι, ζει πλέον μόνιμα στην Καλιφόρνια, απών από την Ημέρα Μνήμης ήταν και ο πρίγκιπας Άντριου, το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας. Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας έχει αποκλειστεί από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Επστάιν και την καταστροφική συνέντευξη που παραχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο στο BBC για την σχέση του με τον Αμερικανό παιδόφιλο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Adesso Tu - Eros Roma Live
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Adesso Tu - Eros Roma Live
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ