2020-11-12 18:39:07
Φωτογραφία για Απελευθέρωσαν 50.000 μινκ στην ύπαιθρο της Καστοριάς
Αφυδατωμένα στους αγρούς, πεινασμένα σε αυλές σπιτιών, πολλά σκοτωμένα από αυτοκίνητα

 στην άσφαλτο, περισσότερα από 50.000 μινκ έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες την ύπαιθρο ..της Καστοριάς, μετά 

τη νέα εισβολή οικολόγων- ακτιβιστών σε φάρμες γουναράδων και την απελευθέρωση χιλιάδων ζώων.

Εκτροφείς μινκ, γνωστών και ως βιζόν, κάτοικοι των χωριών της περιοχής, πυροσβέστες, ακόμη και μέλη οικολογικών οργανώσεων που διαφωνούν με τον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας, προσπαθούν να πιάσουν τα ζώα και να τα επιστρέψουν στις φάρμες εκτροφής τους.

 Οι γουναράδες πάντως μιλούν για ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή, ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, καθώς τα μινκ πρέπει να τοποθετηθούν στα κλουβιά τους ανά ζευγάρια, διαφορετικά σπαράσσονται μεταξύ τους. 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι εξηγούν ότι τα μινκ που εισβάλλουν στις αυλές και τα κοτέτσια των σπιτιών, σκοτώνουν μεν τα οικόσιτα ζώα (κότες, κουνέλια κ.ά.) από το ένστικτο της επιβίωσης, αλλά δεν τα τρώνε αφού γεννήθηκαν στα εκτροφεία κι έχουν μάθει να τρέφονται με ειδικές κροκέτες.


Ομάδες ακτιβιστών έχουν απελευθερώσει αρκετές φορές στο παρελθόν μινκ από τις περίπου 30 φάρμες γουνοφόρων ζώων που λειτουργούν στη Δυτική Μακεδονία, διαμαρτυρόμενοι σύμφωνα με κείμενα που δημοσίευσαν για τη «γενοκτονία των ζώων από τους γουναράδες».

Τα μινκ είναι θηλαστικά μήκους 20-30 εκατοστών με καταγωγή από τα δάση της Βόρειας Αμερικής. Εκτρέφονται για την εκμετάλλευση της γούνας τους. Οι έλληνες εκτροφείς κάνουν εξαγωγές στην Κίνα, τη Ρωσία και τις σκανδιναβικές χώρες, καθώς η ετήσια παραγωγή γούνας μινκ στη Δυτική Μακεδονία ξεπερνά τις 500.000 κομμάτια. Ενα παλτό βιζόν πωλείται από 4.000

έως 20.000 ευρώ, ενώ για το καθένα απαιτούνται περίπου 30 αρσενικά ή 50 με 60 θηλυκά μινκ.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ