2021-11-10 08:19:23
Φωτογραφία για ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ΜΈΣΩ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΑΛΒΑΝΙΑ .
Με μεγάλη χαρά οι Πτολεμαιδιωτες ακούσαμε αυτή την είδηση ιδιαίτερα τώρα που ο τόπος μας βάλλεται με την απολιγνητοποιησηκαι την παύση λειτουργίαςτων εργοστασίων της ΔΕΗ, λόγω κλιματικής κρίσης. 

Πιστεύουμε πως η περιοχή θα αναβαθμιστεί και θα αναρρώσει οικονομικά με ένα τέτοιο έργο.

 Το μελέτησε πολύ ο σπουδαίος επιστήμων κ. Β. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΤΈΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ γέννημα της Πτολεμαΐδας, με μεγάλο ενδιαφέρον και ζήλο, για να αποκτήσει η πόλη μας το τρένο, που πριν πολλά χρόνια καταργήθηκε με θλίψη των κατοίκων. 

Τότε η γράφουσα κατέγραψε άρθρο :ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΦΎΓΑΝ, ως επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών κ συγκοινωνιων, χωρίς καμία δικαίωση, παρότι οι κάτοικοι της περιοχής μας κατέφυγαν σε διαδηλώσεις με μαύρες σημαίες. Το θέμα είναι πάντα επίκαιρο αν και χρονιζον. Τελευταία έγιναν προτάσεις διάφορες μιας και η ΕΥΡΩΠΗ χρηματοδοτεί το έργο, αλλά με τον όρο η σιδηροδρομικη γραμμή να είναι η συντομότερη με 160km την ώρα. Ο εμπνευσμένος αρχιτέκτων μηχανικός κ. Σωτηροπουλος αφού μελέτησε το έργο επισταμενως το έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Πτολεμαΐδας, όπου πρότεινε τη μελέτη του:: Η γραμμή να είναι ευθεία από Θεσσαλονίκη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Αλβανία, αφού πρώτα διανοιγουν τούνελ από το Βέρμιο της Βέροιας και το Μουρικι της Πτολεμαΐδας. 


Την πρόταση χαιρέτησε όλο το δημ. Συμβούλιο Την υπέγραψαν όλοι μαζί και την απέστειλαν στο κοινοβούλιο της Ελλάδας και στους υπεύθυνους υπουργούς. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως απάντηση δε δόθηκε.

 Οι πολίτες της Πτολεμαΐδας, που συντάσσονται σε διάφορα σωματεία από ενδιαφέρον για το καλό της περιοχής μας και όχι μόνο, ρωτούν : Τι θα γίνει τελικά; Θα προωθηθεί η πρόταση Σωτηροπουλου στην Ευρώπη ή κάνει άλλους; προσανατολισμους; Μπορούν οι υπεύθυνοι να απαντήσουν στο θέμα ή ασπάζονται άλλες προτάσεις; Ποιες; Οι καιροί ου μενετοί. 

Με τη χρονοτριβη μόνο θα χάσει ο τόπος και θα υποστεί οικονομικά πλήγματα Ζητούμε εγρήγορση και αποφάσεις όσο είναι καιρός. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ, ΜΕ ΤΙΜΗ Σ. Καλογήρου.

e-ptolemeos.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ