2020-11-12 19:16:26
Φωτογραφία για Ολλανδία...Οι αρχές απαγορεύουν τη μεταφορά μικρών θηλαστικών μινκμετα τις πρώτες γνωστές περιπτώσεις μετάδοσης του νέου κορονοϊού από ζώο σε άνθρωπο
Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 ΠΡΙΝ 7 ΜΗΝΕΣ ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ  ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ  ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΖΩΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ... ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΩΑ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ . ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ...

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι απαγορεύουν τη μεταφορά μινκ σε εθνικό επίπεδο, αφότου δυο εργαζόμενοι σε αγρόκτημα εκτροφής μινκ στο νότο της χώρας, εκδήλωσαν τη νόσο Covid-19, "πιθανόν" μέσω των μικρών θηλαστικών.

Αυτές οι εύλογες περιπτώσεις μόλυνσης Ολλανδών από μινκ μπορεί να είναι οι "πρώτες γνωστές περιπτώσεις μετάδοσης" του νέου ...

κορονοϊού από ζώο σε άνθρωπο, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τρίτη.

Η ολλανδική κυβέρνηση είχε προηγουμένως καταστήσει υποχρεωτικό τον έλεγχο για Covid-19 σε όλα τα εκτροφεία μινκ της χώρας, όπου τα ζώα εκτρέφονται για τη γούνα τους.


"Όσο τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης δεν είναι ακόμη γνωστά", η μεταφορά μινκ και κοπριάς από μινκ θα απαγορευθεί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, δήλωσαν ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Ούγκο Ντε Γιονγκ και υπουργός της Γεωργίας Καρόλα Σούτεν σε επιστολή προς το κοινοβούλιο.

Ουδεμία εξαγωγή μινκ σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε φέτος, πρόσθεσαν οι υπουργοί.Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε εάν μινκ πωλήθηκαν από την Ολλανδία σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ το 2020, καθώς για το εμπόριο αυτό δεν απαιτείται ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, διευκρίνισαν οι υπουργοί.

Σύμφωνα με τους υπουργούς, οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης εκτός των τεσσάρων ολλανδικών αγροκτημάτων όπου αναφέρθηκαν μολυσμένα μινκ παραμένει "αμελητέος".

Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 5.900 ανθρώπους και έχει μολύνει τουλάχιστον 45.950 στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ