2020-11-12 21:00:09
Φωτογραφία για BMW R nineT MY2021:Modern classic
Η BMW Motorrad βελτιώνει τη modern classic σειρά R NineT με βιώσιμες τεχνικές μετατροπές και παράλληλα επεκτείνει σημαντικά τη γκάμα τόσο του βασικού όσο και του προαιρετικού εξοπλισμού τους. Όταν η BMW Motorrad παρουσίασε το πρώτο R nineT το 2013, όλοι καταλάβαμε πως είχαμε να κάνουμε με κάτι παραπάνω από ένα απλό αρχετυπικό roadster. Από την πρώτη στιγμή η μοτοσυκλέτα συνδύαζε κλασική σχεδίαση με μοντέρνα τεχνολογία και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, διαθέτοντας μεγάλη γκάμα custom στοιχείων εξοπλισμού. Λίγο αργότερα, με βάση το R nineT προέκυψαν ελκυστικές μοτοσυκλέτες, σύμφωνες πάντα με την ιστορική κληρονομιά της BMW Motorrad. Πρώτη ήταν το R nineT Urban G/S, μία έκδοση enduro με τα γονίδια του θρυλικού R 80 G/S του 1980. Ακολούθησε το R nineT Scrambler, ως φόρος τιμής στο συγκεκριμένο είδος μοτοσικλέτας, απευθυνόμενο στο κοινό που επιλέγει αυθεντικό, λιτό και αντισυμβατικό στιλ. Τέλος, ήρθε και το R nineT Pure, ένα απέριττο λιτό roadster ιδανικό σαν βάση στο customization (βελτιώσεις). Για το 2021 η BMW Motorrad εξέλιξε διακριτικά την οικογένεια R nineT εισάγοντας κάποιες τεχνικές αναβαθμίσεις, ενώ εμπλούτισε σημαντικά το βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό τους.


Κινητήρας Εuro5 με νέες κυλινδροκεφαλές, μεγαλύτερη ροπή και βελτιωμένη σχεδίαση

Ο αερο-ελαιόψυκτος boxer των 1.170cc δέχτηκε μία σειρά από τεχνικές και αισθητικές παρεμβάσεις πριν φορεθεί στα νέα μοντέλα R nineT, έτσι ώστε στο εξής να συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων που επιβάλλει το Euro5. Η μέγιστη ισχύς είναι τώρα στους 109Ηp στις 7250rpm (από 81 στις 7750), με τη μέγιστη ροπή στα 116Nm/6.000rpm, δηλαδή ακριβώς όσο και πριν. Οι νέες κυλινδροκεφαλές διαθέτουν εξωτερικές και εσωτερικές ψύκτρες με πιο αρμονική σχεδίαση, ενώ επανασχεδιασμένα εξαρτήματα όπως τα σώματα του γκαζιού και τα καπάκια των κυλινδροκεφαλών δίνουν μια πρόσθετη γοητεία στη μοτοσυκλέτα. Εσωτερικά οι κυλινδροκεφαλές έχουν επίσης επανασχεδιαστεί για καλύτερο στροβιλισμό του μίγματος, κάτι που μεταφράζεται σε πιο καθαρή καύση και αυξημένη ροπή. Χάρη στην ακόμη πιο γεμάτη καμπύλη ροπής, ειδικά στο φάσμα από 4.000 έως 6.000 στροφές, η ελκτική ισχύς είναι τώρα αισθητά καλύτερη από αυτή του προηγούμενου μοντέλου. Άρα, καλύτερες ρεπρίζ!

Νέα στοιχεία στο βασικό εξοπλισμό

Τα νέα R nineT διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό το ABS Pro σε συνδυασμό με το σύστημα DBC (Dynamic Brake Control) για μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα, τόσο μέσα στη στροφή όσο και σε δύσκολες ολισθηρές συνθήκες. Στάνταρ είναι επίσης το νέο πίσω αμορτισέρ με προοδευτική απόσβεση (WAD), το οποίο εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση, ενώ διαθέτει ελατήριο με ρυθμιζόμενη χειροκίνητα προφόρτιση μέσω ενός περιστροφικού μοχλού. Τα προγράμματα “Rain” και “Road” περιλαμβάνονται επίσης στο βασικό εξοπλισμό και μπορούν να επιλέγονται ακόμα και εν κινήσει.

Κλασικά όργανα, LED φωτιστικά και θύρα USB, όλα στάνταρ

Όλα τα μοντέλα R nineT διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους στρογγυλά όργανα με επανασχεδιασμένα γραφικά, με το λογότυπο BMW στο κάτω μέρος και λυχνίες φλας που δεν διακρίνονται όταν είναι σβηστές. Επίσης, διαθέτουν προβολέα και λευκά φλας τεχνολογίας LED. Στον αναβαθμισμένο βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και θύρα φόρτισης USB.

Πληθώρα στοιχείων εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας

Η BMW Motorrad αναβάθμισε σημαντικά τα νέα R nineT, τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο όσο και στην εξωτερική τους εμφάνιση. Στα προγράμματα οδήγησης Pro, προαιρετικά περιλαμβάνεται πλέον το προφίλ “Dyna” στα R nineT και R nineT Pure και το “Dirt” στα R nineT Scrambler και R nineT Urban G/S. Στα έξτρα περιλαμβάνονται και τα συστήματα DTC (Dynamic Traction Control) και MSR για τη διαχείριση της ροπής στο κλείσιμο του γκαζιού. Στα προαιρετικά στοιχεία έχει προστεθεί επίσης το πακέτο Comfort, το οποίο περιλαμβάνει προγράμματα οδήγησης Pro, cruise control και θερμαινόμενα σκριπ. Ο περιστρεφόμενος προβολέας και το πίσω τελικό της εξάτμισης αποτελούν νέα στοιχεία στον κατάλογο των έξτρα και είναι διαθέσιμα μεμονωμένα.

“Option 719”

Αυτή η κλασική συλλογή περιλαμβάνει μοναδικά custom εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, τα οποία προσαρμόζουν το R nineT στα προσωπικά γούστα του αναβάτη (λέγε με customizing). Η μοναδική αυτή γκάμα αξεσουάρ περιλαμβάνει πλέον ποικιλία ζαντών, πακέτα με αλουμινένια εξαρτήματα φτιαγμένα στον τόρνο, καθώς και μία μετατροπή με πιο κοντή ουρά συνδυασμένη με βάση πινακίδας κυκλοφορίας στο ύψος του πίσω τροχού. Επιπλέον, υπάρχει και μετατροπή της ουράς σε στιλ Tracker. Στις αναβαθμίσεις της ανανεωμένης οικογένειας έχουν προβλεφθεί και νέοι χρωματισμοί, στάνταρ και προαιρετικοί. Ιδιαίτερη σημασία έχει εδώ η “Edition 40 Years GS”, η ειδική έκδοση για τα 40 χρόνια GS, η οποία είναι διαθέσιμη σε περιορισμένες μονάδες. Διατίθεται αποκλειστικά στη γνώριμη διχρωμία μαύρου/κίτρινου, που θυμίζει έντονα το θρυλικό R 100 GS και σχεδιάστηκε ειδικά για τον εορτασμό των 40 χρόνων της οικογένειας GS της BMW Motorrad.

Κύρια χαρακτηριστικά με μια ματιά

Νέες κυλινδροκεφαλές για βελτιωμένη ροπή στο μεσαίο φάσμα στροφών και εναρμόνιση με τις προδιαγραφές Euro5

Ισχύς 109Hp/7.250rpm, ροπή 116Nm/6.000rpm

Επανασχεδιασμένες κυλινδροκεφαλές με νέα καπάκια και εξαρτήματα σώματος γκαζιού

ABS Pro με DBC (Dynamic Brake Control) για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα υπό κλίση

Νέο στάνταρ πίσω αμορτισέρ με προοδευτική απόσβεση WAD για ακόμη πιο ισορροπημένη συμπεριφορά και μεγαλύτερη άνεση στο δρόμο

Περιστροφικός μοχλός ρύθμισης προφόρτισης ελατηρίου στο βασικό εξοπλισμό

Προγράμματα οδήγησης “Rain” και “Road” στο βασικό εξοπλισμό

Κλασικά στρογγυλά όργανα με νέα γραφικά

Λευκά φλας LED στο βασικό εξοπλισμό

Στάνταρ LED προβολείς με φώτα ημέρας DRL και φώτα στάθμευσης

Στάνταρ θύρα φόρτισης USB

Εξελιγμένη εξωτερική σχεδίαση με πλουσιότερη γκάμα μοναδικών χρωμάτων

Νέες εργοστασιακές επιλογές προαιρετικού εξοπλισμού και προαιρετικά αξεσουάρ

Τιμές και αφίξεις

Και τα τέσσερα μοντέλα της γκάμας R nineT θα βρίσκονται στη χώρα μας μέσα στο Νοέμβριο και οι τιμές τους έχουν ήδη καθοριστεί ως εξής: Classic στα 17.650€, Pure στα 14.800€, Scrambler στα 15.100€ και Urban G/S στα 15.650€.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ