2020-11-13 14:38:08
Φωτογραφία για Σχολείο απαγορεύει στους γονείς να πετάνε τα παιδιά τους πάνω από την πύλη όταν τρέχουν να προλάβουν το κουδούνι (pic)


Ένα σχολείο στη Γαλλία απαγόρευσε στους γονείς να πετούν... κυριολεκτικά τα παιδιά τους πάνω από τον φράχτη των 2 μέτρων όταν καθυστερούν και τρέχουν να προλάβουν το κουδούνι και το κλείδωμα της πόρτας. Και μετά λέμε για τα προβλήματα στα ελληνικά σχολεία. Τουλάχιστον εδώ οι γονείς δεν... πετάνε τα παιδιά τους πάνω από τους φράχτες. Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον.

Σε σχολείο της Γαλλίας, λοιπόν, στην Αβινιόν συγκεκριμένα, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Κάποιοι γονείς καθυστερούν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο (ναι, συμβαίνει παντού στον κόσμο) και τρέχουν να προλάβουν το κουδούνι, φτάνοντας στο σημείο, όμως, να πιάνουν τα παιδιά και να τα πετάνε πάνω από την πύλη των δύο μέτρων στην είσοδο!

Στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο, βέβαια, που λέγεται Trillade, όπως και σε όλα τα σχολεία μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, η πόρτα κλειδώνει για λόγους ασφαλείας και ανοίγει ξανά στις 10 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι, στο σχόλασμα. Οπότε οι γονείς ή θα... πετάξουν τα παιδιά ή θα τα πάρουν μαζί τους στη δουλειά.


Προφανώς, βέβαια και αυτό δεν είναι λύση. Αντίθετα, είναι και επικίνδυνο, με το σχολείο να φτάνει πια στο σημείο να βάλει πινακίδες απ' έξω, που «λένε» στους γονείς: "Je ne lance pas mes enfants par-dessus le portail!" -που μεταφράζεται στα ελληνικά ως: «Δεν ρίχνω τα παιδιά μου πάνω από την πύλη».

Ένα αυτοκόλλητο, μάλιστα, δείχνει ένα άτομο να πιάνει ένα παιδί και να το πετά πάνω από την πύλη στην αυλή του σχολείου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ