2020-11-13 16:28:56
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Η Ιερά Σύνοδος έστειλε επιστολή ότι δεν θ' ανεχτεί κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα


Επιστολή έστειλε την περασμένη εβδομάδα στον πρωθυπουργό η Ιερά Σύνοδος, με την οποία ζητούσε να παραμείνουν ανοιχτοί οι ναοί. Εν μέσω, ωστόσο, της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας με τη δραματική επιθετικότητα του ιού, η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των ναών και στις λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Συγκεκριμένα, κλειστοί θα παραμείνουν οι ναοί καθ' όλη τη διάρκεια του lockdown, σύμφωνα με όσα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες σε όλους τους χώρους λατρείας. Ουσιαστικά, στους ναούς θα εισέρχονται μόνο οι κληρικοί και τα απαραίτητα πρόσωπα, για να τελούνται οι κεκλεισμένων των θυρών ακολουθίες, ενώ οι μόνες στιγμές κατά τις οποίες θα επιτρέπεται είσοδος πιστών στους ναούς (μέχρι 9 άτομα) είναι στις κηδείες.

Για το θέμα της επιστολής προς την κυβέρνηση, μέσω της οποίας ξεκαθαρίζει ότι η Ιερά Σύνοδος δεν θα ανεχθεί κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ σε διαδικτυακή ομιλία μέσω του λογαριασμού της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας στο Facebook.


Με την αποστολή της εν λόγω επιστολής, σύμφωνα με πληροφορίες, συντάχθηκαν οι Μητροπολίτες Βέροιας και Ξάνθης. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να συμβούλευσε τους Ιεράρχες να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και το τι συμβαίνει γύρω τους.

«Να ξέρετε ότι η Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί» είπε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, λέγοντας ότι η Εκκλησία έχει πλέον την γνώση και την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία. «Όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε αντίπραξη ή από κόντρα. Η Εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειριστεί αυτή την μεγάλη κρίση της πανδημίας. Η Εκκλησία και αποστάσεις τηρεί, και αερίζεται και ξέρει πως να οικονομεί τους ανθρώπους μέσα στο χώρο».

Αναφορικά με το κλείσιμο των ναών για δεύτερη φορά, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας τόνισε ότι η Εκκλησία δεν μάχεται την επιστήμη, είναι σύμμαχος με την επιστήμη, λέγοντας: «Η Εκκλησία δεν έσκυψε το κεφάλι, ούτε έχει ηττοπάθεια. Η Εκκλησία κατ’ άκραν οικονομία και σεβόμενη το μεγάλο δώρο που λέγεται ανθρώπινη ζωή, δέχθηκε το κλείσιμο των εκκλησιών. Άκουσε την γνώμη των ειδικών και κατάλαβε ότι η πανδημία έχει μια πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη και επειδή σέβεται την ανθρώπινη ζωή, συμβάλλει, αποφεύγοντας τις συναθροίσεις». anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ