2020-11-17 14:31:02
Φωτογραφία για Γερμανία: Έπαινοι Ομπάμα για την καγκελάριο Μέρκελ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο σε κοινή του συνέντευξη στο περιοδικό «Stern» και στον όμιλο «RTL».«Εκτιμώ πολύ την Άγγελα Μέρκελ. Υπήρξε έως τώρα εξαιρετική πολιτική ηγέτης, όχι μόνο για τη Γερμανία, αλλά και για την Ευρώπη και τον κόσμο. Αρχικά ήταν λίγο επιφυλακτική και έλεγε πως δεν εμπιστευόταν ανθρώπους που κάνουν τόσο υπέροχες ομιλίες».

Υπήρξαν επίσης διαφορές απόψεων με την Μέρκελ σχετικά με την οικονομική πολιτική: «Είχαμε λοιπόν τις αντιπαραθέσεις μας, αλλά ήταν σταθερά συνεπής, έξυπνη, εστιασμένη, ενστικτωδώς αξιαγάπητη, ένας καλός άνθρωπος», πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα σχολίασε επίσης τις τελευταίες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: «Τουλάχιστον οι εκλογές αυτές σταμάτησαν καταρχάς την αιμορραγία. Τώρα μπορούμε να αλλάξουμε πορεία και να υπενθυμίσουμε στον κόσμο και στους εαυτούς μας τι υποστηρίζουμε».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει προβλήματα στην αμερικανική κοινωνία που δεν θα λύσει η εκλογή του Μπάιντεν
. «Στη χώρα μας, οι διαχωριστικές γραμμές δεν υφίστανται μόνο μεταξύ όσων έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος και διαφορετικές πεποιθήσεις, αλλά υπάρχουν και γεωγραφικές διαφορές, διαφορές μεταξύ πόλης και επαρχίας. Ίσως το πιο καταστροφικό είναι το γεγονός ότι κάθε πλευρά έχει τώρα τα δικά της Μέσα ενημέρωσης και συνεπώς τη δική της οπτική των γεγονότων. Είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε συμβιβασμούς αν δεν ξεκινάμε από μια κοινή βάση», τόνισε.

Όσον αφορά τα κίνητρά του για την ενασχόλησή του με την πολιτική ο Oμπάμα είπε: «Το αρχικό μου κίνητρο για είσοδο στη δημόσια ζωή και την πολιτική, η επιθυμία μου να επιτύχω κάτι σπουδαίο, μπορεί να έχει σχέση με το γεγονός ότι ο πατέρας μου ήταν απών, ότι ήμουν ένα αουτσάιντερ και ήθελα πάντα να ανήκω κάπου».

Πηγή: Stern, RTL anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ