2020-11-21 15:14:24
Φωτογραφία για Στο νοσοκομείο και ο Γιώργος Μαυρίδης
Δεν είναι εύκολο να πείσεις τον κόσμο να προσέχει. Για κάποιον λόγο, αρκετοί συμπολίτες μας δίνουν την εντύπωση ότι ο κορονοϊός δεν τους αφορά. 

Αφήνουν, για παράδειγμα, τα παιδιά τους να πλησιάσουν το σώμα ενός μητροπολίτη που «εκοιμήθη» από κορονοϊό. 

Η πίστη, θα μου πεις. Δεν μου αρέσει ως ...δικαιολογία, αλλά θα το δεχτώ. Μπροστά στο «πίστευε και μη ερεύνα», όλος ο ορθολογισμός πάει περίπατο. 

Οι άλλοι όμως; Εκείνοι που φοράνε (ακόμα!) τη μάσκα λάθος, εκείνοι που επιμένουν να κατεβαίνουν σε πορείες, εκείνοι που βρίσκουν αστείες δικαιολογίες για να μετακινηθούν, εκείνοι που δεν χαμπαριάζουν, που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι ο κορονοϊός απειλεί τον καθένα, τι δικαιολογία έχουν; 

Καμία. Απλώς θεωρούν ότι δεν θα τους χτυπήσει ο ιός την πόρτα. Ή ότι, αν το κάνει, δεν θα είναι κάτι σοβαρό. Μια γρίπη, όπως όλες οι άλλες, λίγο πιο βαριά, ίσως. Ελα μωρέ, αυτοί θα την ξεπεράσουν! Γιατί είναι υγιείς, νέοι, άνετοι και ωραίοι.


 Θα ήθελα να έβλεπα από καμιά γωνία έναν από αυτούς να διαβάζει ότι ο Γιώργος Μαυρίδης, ο γνωστός tattoo artist και παρουσιαστής εκ Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο νοσοκομείο γιατί νοσεί από τον ιό. Θα ίδρωνε καθόλου το αυτί τους; Υγιής, νέος, άνετος και ωραίος κι αυτός. Αλλά, κοίτα να δεις τι περίεργο, πέρασε το κατώφλι του νοσοκομείου.

 Δεν είναι ακριβώς μια αθώα γρίπη αυτό που περνάει, έτσι; Να ‘ναι καλά ο άνθρωπος, να το ξεπεράσει. Και να ‘ναι καλά που το έκανε γνωστό κι έστειλε ένα μήνυμα σε πρωινή εκπομπή, μέσα από το νοσοκομείο, με επιτακτικά δραματικό τόνο. 

«Συγγνώμη που δεν σηκώνω το τηλέφωνο, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω. Είμαι μέσα στο θάλαμο με άλλους τρεις ανθρώπους. Άσε που κάθε λέξη που βγάζω, είναι μαζί και βήχας. Ναι, δυστυχώς κόλλησα κορονοϊό και εγώ και η γυναίκα μου. Πραγματικά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες από ένα μήνυμα, αλλά για να έχω φτάσει νοσοκομείο κάτι έχει πάει στραβά.

 Ελπίζω να περάσει, γιατί μου έχουν κοπεί τα πόδια. Πρόσεχε εσύ και τα παιδιά και κρατήστε μακριά τους γονείς. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Οι γονείς μας δεν θα αντέξουν αυτόν τον διάολο μέσα τους. Φιλιά, θα σε πάρω σε κάποια φάση που θα βγαίνει λέξη να τα πούμε» έγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης προς συνεργάτη της εκπομπής «Ευτυχείτε», στο κανάλι Open. 

Είναι κάτι στιγμές που λες ότι η ατυχία κάποιου, η περιπέτεια που περνάει, μπορεί να βγάλουν και κάτι θετικό. Μπορεί, ίσως, να αφυπνίσουν κάποιους αμετανόητους, να τους κάνουν να φοβηθούν λίγο. Θα μου πείτε, δεν διαβάζουν όλοι αυτοί τα τραγικά που συμβαίνουν γύρω μας; 

Τα οποία δεν αφορούν μόνο μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.   Δεν μπορεί να μην έχεις πάρει χαμπάρι τον χαμό στα νοσοκομεία, διάολε! Δεν μπορεί να μην ήρθε μπροστά σου, την ώρα που χαζολογούσες στα κοινωνικά δίκτυα, η είδηση του θανάτου της 50χρονης νοσοκόμας στο ΑΧΕΠΑ. 

Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, νοσηλεύτηκε κάποιες μέρες και ξαφνικά, η κατάστασή της χειροτέρεψε. Διασωληνώθηκε και τέλος. Δεν είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις πια. Ολο και πιο νέοι άνθρωποι φτάνουν στη νοσηλεία. Ενίοτε, στη διασωλήνωση. 

Και κάποιοι από αυτούς δεν ξαναγυρνούν σπίτι τους. Αλλά εκείνοι είναι οι άγνωστοι της διπλανής πόρτας. Δυσάρεστες ειδήσεις που, δυστυχώς, δεν έχουν πάντα τη δυναμική να εισχωρήσουν μέσα σε κάποια μυαλά, να τα ταρακουνήσουν. 

Πηγή: Protagon.gr

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ