2020-12-04 16:29:13
Φωτογραφία για ΤΩΡΑ θα αναλάβουν οι Άγιοι
πηγή

  Θυμήθηκα πριν λίγα χρόνια ένα τηλεφώνημα, χαράματα, από ένα συνάδελφο, που γνώριζε ότι είχα αγάπη για τον Άγιο Σεραφείμ.

Ο ίδιος δεν είχε ιδιαίτερη σχέση. Μου λέει: "Είδα ένα συγκλονιστικό όνειρο". Λίγο αργότερα συναντηθήκαμε στο γραφείο. Μου είπε ότι βρέθηκε στον ύπνο του σε ένα σπίτι και μπήκε μέσα, όπου εκεί στο κέντρο ενός δωματίου, βρισκόταν το σκήνωμα (ολόκληρο) του Αγίου Σεραφείμ. Μόλις πλησίασε για να δει καλύτερα, ο Άγιος σηκώθηκε ολόρθιος.

Ο συνάδελφος πάγωσε, συγκεκριμένα μου είπε με κλάματα: "Ένιωσα δέος και τρόμο, κατουρήθηκα επάνω μου".

Αυτό που πήραμε ως πληροφορία τότε ήταν ότι έρχεται η ''εκδίκησις'' των Αγίων για τον ύπνο και την ακηδία που μας έχει πιάσει.

Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά πρέπει να δούμε τι συμβαίνει πραγματικά. Ο Άγιος Παΐσιος πριν πολλά χρόνια είχε πει δεικνύοντας την απάθεια των Ελλήνων:


“Σ’αυτά τα δύσκολα χρόνια ο καθένας μας πρέπει να κάνει ό,τι γίνεται ανθρωπίνως και ό,τι δεν γίνεται ανθρωπίνως να το αφήνει στον Θεό.

Έτσι θα έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας ότι κάναμε εκείνο πού μπορούσαμε. Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι προγονοί μας από τους τάφους.”

Ο Άγιος Σεραφείμ κατηγορήθηκε ότι πήρε μέρος στην επανάσταση του Διονυσίου Φιλοσόφου, συνελήφθη από τους Τούρκους, που μάταια προσπάθησαν να τον εξισλαμίσουν. Εξαγριωμένοι οι Τούρκοι μπροστά στη σταθερότητα της πίστης του ιερομάρτυρα, υπέβαλαν σ' αυτόν φρικτά βασανιστήρια, τα οποία μεγάλωναν, εφ' όσον ο Σεραφείμ διαρκώς αρνιόταν να προδώσει την ελληνοχριστιανική πίστη του. Αφού του έκοψαν τη μύτη και επανειλημμένα τον παρουσίασαν στον κριτή, αρνούμενος να αλλαξοπιστήσει, τον εκτέλεσαν στις 4 Δεκεμβρίου 1601 μ.Χ. με απαγχονισμό.

Ο Άγιος Σεραφείμ δεν ήταν υποκινητής, δεν συμμετείχε στο κίνημα, δεν αρνήθηκε όμως γιατί γνώριζε ότι ο σκοπός ήταν ιερός. Προτίμησε να πεθάνει παρά να προσκυνήσει το σύστημα, τον Τούρκο (που φυσικά για να κάτσει 400 χρόνια εδώ , βρήκε κι έκανε, δεν έμεινε τυχαία)

Τα παλιά χρόνια, σε περιόδους λοιμωδών ασθενειών, όταν έπεφταν ακρίδες στα χωράφια (μου το εξομολογήθηκε πριν χρόνια αγρότης) και σε δύσκολες καταστάσεις, η κάρα του Αγίου Σεραφείμ που φυλάσσεται την Ι.Μ. Κορώνης μεταφερόταν για λιτανεία και πάντα τα αποτελέσματα θαυμαστά.

Φέτος έχουμε κορωνοϊό. Η Ι.Μ. Κορώνης που τυχαία ρώτησα μία ημέρα στο δρόμο μοναχό της Μονής γιατί δεν κάνει κάτι, αφού είπα χαριτολογώντας ότι έχει ίδια ονομασία η Μονή και με τον κορωνοϊό, μου είπε ότι η Εκκλησιαστική ευθύνη για όλη την περιοχή, ανήκει κάπου συγκεκριμένα, που όλοι ξέρουμε... "Τα παράπονα εκεί", μου είπε.

 Θα μου πει κάποιος γιατί τα γράφεις όλα αυτά.. Τα γράφω γιατί χθες πέρασα έξω από τον μικρό Ναό του πολιούχου μας Αγίου Σεραφείμ δύο φορές. Την μία τρεις αστυνομικοί έκαναν τους πορτιέρηδες για μην μπει προφανώς κάποιος Χριστιανός και ανάψει κερί και κολλήσει κανένα ιό. Τη δεύτερη ένα περιπολικό απ έξω, γιατί πραγματικά το πρόβλημα είναι οι εκκλησίες, όχι βέβαια οι τράπεζες και τα κούριερ, που απέξω περιμένουν ο κόσμος σαν τα κοτόπουλα.

Ε, λοιπόν, φέτος κατάλαβα γιατί ο συνάδελφος είδε τον Άγιο να σηκώνεται και ο Άγιος Παΐσιος είχε πει ότι θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΙΣΤΟΙ. Γιατί ΤΩΡΑ θα αναλάβουν οι Άγιοι αφού εμείς είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

Δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με Θεό, ούτε με ιστορία και τους προγόνους μας και φανταστείτε τι θα γίνει μετά. Η σφαλιάρα που θα πέσει από τον Θεό δεν θα χει προηγούμενο, Κι ευτυχώς δηλαδή, αν θέλουμε να ξυπνήσουμε πάνω στο χαμό και λίγο πριν αφανιστούμε.

Χρόνια πολλά, βοήθεια να είναι ο Άγιος σε όσους το επιθυμούν.!

Υ.Σ. Μην θυμώνετε για τα παραπάνω, είναι απλά η αλήθεια.

Vassilis Kostoulas
proskynitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ