2020-12-08 08:53:29
Φωτογραφία για ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ e-shop χωρίς τεχνικές γνώσεις

 Μία πραγματικότητα που δεν περιμέναμε ότι θα υπάρξει ποτέ αντιμετωπ



ίζουμε όλοι, λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλλει η εξάπλωση του Covid-19. Ένας από τους κλάδους που έχει “χτυπηθεί” περισσότερο και βρίσκεται αντιμέτωπος με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι το λιανεμπόριο, καθώς αρκετά είναι εκείνα τα φυσικά καταστήματα τα οποία είναι αναγκασμένα να παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή την περίοδο του lockdown. Λόγω αυτής της κατάστασης, το ηλεκτρονικό εμπόριο μετατρέπεται στο μεγαλύτερο κανάλι λιανικής πώλησης και γίνεται επιτακτική η ανάγκη κάθε κατάστημα να αποκτήσει το δικό του e-shop. 

Τι μπορείτε να κάνετε, ωστόσο, σε περίπτωση που είστε ιδιοκτήτης φυσικού καταστήματος, αλλά δεν είχατε επενδύσει το προηγούμενο διάστημα στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος; Έστω και υπό το βάρος των συνθηκών, ποτέ δεν είναι αργά και υπάρχουν λύσεις, ώστε, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, να αποκτήσετε το e-shop που θα σας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσετε να πουλάτε τα προϊόντα σας, ακόμη και εν μέσω των περιορισμών της πανδημίας, αλλά και να διευρύνετε το κοινό στο οποίο απευθύνεστε, κάτι που θα σας ωφελήσει και μετά το τέλος της καραντίνας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε το δικό σας e-shop; 



Σίγουρα, ως πιο απλή λύση ακούγεται το να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό που θα αναλάβει τα πάντα

. Κάτι τέτοιο θα σας ξενοιάσει από κάθε σκέψη και προβληματισμό, όμως, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι είναι μία λύση που ίσως σας κοστίσει αρκετό χρόνο και χρήματα. Σε περίπτωση, λοιπόν, που αναζητάτε κάτι περισσότερο οικονομικό, ενώ, παράλληλα, θέλετε να έχετε το e-shop σας έτοιμο όσο πιο γρήγορα γίνεται, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε σχεδόν μόνοι σας τη λύση που ψάχνατε, πιο εύκολα απ’ όσο φανταζόσασταν. 

Μη σας τρομάζει το γεγονός ότι, ενδεχομένως, δεν έχετε τις τεχνικές γνώσεις, καθώς δε χρειάζεται να είστε προγραμματιστής για να επιλέξετε και να δουλέψετε πάνω σε μία έτοιμη λύση που θα εξυπηρετήσει το κατάστημά σας. Από διάφορους παρόχους θα βρείτε προσιτά πακέτα δημιουργίας e-shop, τα οποία θα σας βοηθήσουν, με απλές κινήσεις, να συνθέσετε εκείνο που θα καλύψει τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Πρόκειται για λύσεις που θα σας καθοδηγήσουν βήμα-βήμα στο να αποκτήσετε τις υπηρεσίες και τα πακέτα που χρειάζεστε, με χαμηλό κόστος και χωρίς να χρειάζεται να διαθέτετε εξειδικευμένες γνώσεις. Έτσι, θα σας κατευθύνουν αρχικά στην απόκτηση domain και hosting (απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία κάθε διαδικτυακής σελίδας), ενώ, κατόπιν, θα σας διευκολύνουν και στις τεχνικές λεπτομέρειες δημιουργίας και διαχείρισης του νέου σας e-shop: θα σας προτείνουν το layout, καθώς και όλες τις δυνατότητες παραμετροποίησης στις ανάγκες σας, μέσα από ένα εύκολο περιβάλλον διαχείρισης και με οικονομικά πακέτα που ταιριάζουν σε κάθε μέγεθος και είδος επιχείρησης. 

Μία ακόμη λύση, που θα σας γλιτώσει από τη διαδικασία ανάπτυξης της δικού σας e-shop, είναι να εγγραφείτε σε κάποιο από τα marketplaces που σας προσφέρουν μεγάλα sites, ανεβάζοντας στις πλατφόρμες τους τα προϊόντα σας.

Ακόμη όμως και αν το budget που έχετε διαθέσιμο σας επιτρέπει να προχωρήσετε στην υλοποίηση του νέου σας e-shop με τη βοήθεια κάποιου συνεργάτη και επιλέγοντας μία custom λύση που ταιριάζει στο κατάστημά σας, πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή σας. Σε κάθε περίπτωση, διαλέξτε την κατάλληλη πλατφόρμα για τις ανάγκες σας (πάντα με βάση τα χρήματα που έχετε σκοπό να ξοδέψετε) και μην παραλείψετε να δώσετε την προσοχή που πρέπει σε στοιχεία όπως η επιλογή των τρόπων πληρωμής (αντικαταβολή, τραπεζική κάρτα, κατάθεση σε λογαριασμό), αλλά και η έρευνα αγοράς πάνω στην εταιρεία ταχυμεταφορών που θα αναλάβει τη διανομή των πακέτων σας. 

Κι αν όλα τα παραπάνω εξακολουθούν να σας φαίνονται χρονοβόρα, πολύπλοκα ή να μην ταιριάζουν στη δική σας επιχείρηση, μπορείτε ακόμη να δέχεστε ηλεκτρονικές πληρωμές από τους πελάτες σας με τους πιο απλούς τρόπους που υπάρχουν, είτε αυτοί είναι ένα e-POS ή λογαριασμός IRIS, είτε το Payment Link, που απλά στέλνετε με ένα μήνυμα στους πελάτες σας για να προχωρήσουν στην πληρωμή. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται από την τράπεζά σας, η οποία θα σας υποστηρίξει και με άλλους τρόπους, όπως θα δούμε παρακάτω.

Η τράπεζά σας στο πλευρό σας



Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι, ξεκινώντας τη σχέση σας με το ηλεκτρονικό εμπόριο, θα έχετε στο πλευρό σας την τράπεζά σας. Και αυτό γιατί, ήδη υπάρχουν στην αγορά οι υπηρεσίες εκείνες που απευθύνονται σε επιχειρηματίες, οι οποίοι ξεκινούν (ή αναπτύσσουν) αυτή την κρίσιμη περίοδο την ενασχόληση τους με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Υπηρεσίες όπως το e-Commerce Solutions εξασφαλίζουν έκπτωση στη συνεργασία με  επιλεγμένες και εξειδικευμένες εταιρείες για να δημιουργήσετε το e-shop που επιθυμείτε, αλλά και να αναπτύξετε συνολικά τις ψηφιακές υποδομές της επιχείρησής σας. Με τη βοήθεια των εξειδικευμένων συμβούλων της τράπεζας, μπορείτε να αποκτήσετε ειδικά προνόμια σε τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες για να ξεκινήσετε ή να επεκτείνετε τη δραστηριότητά σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ακόμη λοιπόν και αν έχετε ήδη ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να το βελτιώσετε ή να επεκτείνετε τη λειτουργία του με την καθοδήγηση εξειδικευμένων συνεργατών, να ενισχύσετε το δίκτυο διανομής σας με υπηρεσίες logistics και ταχυμεταφορές, αλλά και - μέσα από δωρεάν εργαλεία γνώσης και καλών πρακτικών - να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας πάνω σε θέματα digital marketing και ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Η τράπεζά σας, βέβαια, ακόμη και στις νέες συνθήκες όπου το φυσικό σας κατάστημα είναι κλειστό, θα καλύψει συνολικά τις ανάγκες σας στον τομέα των εισπράξεων και των πληρωμών των υποχρεώσεών σας προς το δημόσιο, αλλά και τους προμηθευτές σας, ενώ, παράλληλα, θα σας προσφέρει ποικιλία λύσεων στο κομμάτι των online πωλήσεων, αλλά και τη δυνατότητα να συμβουλευτείτε τον τον Επαγγελματικό σας Σύμβουλο μέσω τηλεδιάσκεψης, με την υπηρεσία v-Banking. insider



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ