2020-12-08 09:50:17
Φωτογραφία για Γερμανία: «Δεν υπάρχει πιο σύντομη διαδικασία έγκρισης των εμβολίων» ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιοι


Ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιροπής Εμβολιασμών ανέφερε ότι «οι υγειονομικές αρχές των ομοσπονδιακών κρατιδίων αναμένεται να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της επίσημης σύστασής της αυτή την εβδομάδα και μετά θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τους εμβολιασμούς

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO) χρειάζεται χρόνο μέχρι το τέλος του έτους για να διατυπώσει επίσημες συστάσεις σχετικά με τη διανομή του εμβολίου του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της STIKO Τόμας Μέρτενς υπερασπίστηκε σήμερα το τεθέν χρονοδιάγραμμα.

«Υπάρχουν ακόμη (επιστημονικά) δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ουσίας του εμβολίου τα οποία πρέπει να ελεγχθούν σε τελικό στάδιο», είπε σήμερα στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf) εξηγώντας το λόγο της μέχρι τώρα μη έγκρισής του.

Σύμφωνα με τον Tόμας Μέρτενς, «οι υγειονομικές αρχές των ομοσπονδιακών κρατιδίων αναμένεται να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της επίσημης σύστασης της STIKO αυτή την εβδομάδα. Τότε θα μπορέσουν να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τους εμβολιασμούς. Ο αρχικός στόχος είναι η προστασία ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Από την άλλη πλευρά, η επιδημιολογική επίδραση θα εμφανιστεί μόνο μετά από μήνες», τόνισε.


«Η STIKO επεξεργάζεται αυτή τη σύσταση από την άνοιξη σε συνεργασία με το «Γερμανικό Συμβούλιο Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας» και την «Εθνική Επιστημονική Ακαδημία Leopoldina» αυτή η σύσταση, η οποία θα απευθύνεται στις κρατικές αρχές υγείας, μπορεί να οριστικοποιηθεί τώρα, επειδή η επιτροπή έλαβε τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα για την έγκριση του εμβολίου μόλις την περασμένη εβδομάδα, εξήγησε στο Dlf ο Τόμας Μέρτενς. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ