2020-12-18 21:05:59
Φωτογραφία για Ερντογάν στην ΕΕ: Επανέλαβε πως θέλει να ανοίξει μια «νέα σελίδα» στις σχέσεις των δυο πλευρών
Ο Τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης με τη Μέρκελ και την ευχαρίστησε για τη συνεισφορά της υπέρ της χώρας του - Επανέλαβε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ είχε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη διάρκειά της, οι ηγέτες Γερμανίας και Τουρκίας μίλησαν για ζητήματα διμερούς συνεργασίας και αξιολόγησαν τη νέα εποχή στην οποία μπορούν να περάσουν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ερντογάν ανέφερε για άλλη μια φορά πως επιθυμεί να ανοίξει μια νέα σελίδα στις επαφές της χώρας του με την ΕΕ και ευχαρίστησε τη Γερμανίδα καγκελάριο για την «εποικοδομητική συνεισφορά και τις προσπάθειες» που κατάβαλλε υπέρ της Τουρκίας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας θετικής ατζέντας, που θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη και στις δυο πλευρές, μέσω συνεργατικών προσπαθειών και ζήτησε να μην πάει χαμένο αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει.


Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε πως η χώρα του είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, παρά «τις δικαιολογίες που προβάλλει η ελληνική πλευρά» και τόνισε τις κινήσεις καλής θέλησης που κάνει η χώρα του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ που έχουν επηρεαστεί τα δυο τελευταία χρόνια, χάρη στον «στενόμυαλο τρόπο σκέψης» ορισμένων κρατών μελών της Ένωσης, ωστόσο θεωρεί πως τον προσεχή Μάρτιο, στη νέα Σύνοδο των ηγετών της Ευρώπης, θα προκύψει θετική ατζέντα για τη χώρα του. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ