2020-12-20 11:06:32
Φωτογραφία για Να μείνουμε μέσα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου
Να μείνουμε μέσα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, πρότεινε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Ιανουάριος θέλει προσοχή».

Όπως επεσήμανε αναφορικά με τις προβλέψεις του ΑΠΘ για την εξέλιξη του κορωνοΪού στη χώρα μας, προβλέπεται μια συνέχιση της αποκλιμάκωσης πανελλαδικά, ωστόσο υπάρχουν περιοχές στην χώρα όπως η Δ. Αττική, η Κοζάνη, η Καρδίτσα, η Μαγνησία, η Χίος, η Αχαΐα, η Θάσος και η Λάρισα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Οι περιοχές αυτές υπογράμμισε πως έχουν μεγάλη πιθανότητα αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα. «Η περίοδος η δύσκολη είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όταν και ο καιρός θα είναι χειρότερος. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου και αυξάνει τη μεταδοτικότητα του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως είμαστε σε φάση καλής αποκλιμάκωσης, καθώς ο ρυθμός αναπαραγωγής -το RT- είναι στο 0,88, πράγμα που σημαίνει ότι ένα άτομο μολύνει κάτω από έναν συμπολίτη, δηλαδή ουσιαστικά έχουμε κάποια ύφεση στην πανδημία.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου είπε πως «τα σενάρια που έχουμε λένε ότι μπορούν να ανοίξουν αλλά πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό».

Επιπλέον ο ίδιος υπογράμμισε πως μέχρι τον Μάιο πρέπει να έχουμε μέτρα προστασίας και πως τα μέτρα και το εμβόλιο είναι καλός συνδυασμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ