2020-12-23 11:16:26
Φωτογραφία για Ιρλανδία: ΕΕ και Βρετανία θα συμφωνήσουν για το Brexit
O πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μάικλ Μάρτιν δήλωσε ότι τώρα πιστεύει πως οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιθανότερο να επιτύχουν μια εμπορική συμφωνία μετά το Brexit, παρά να μην την επιτύχουν αλλά οι συνομιλίες μπορεί να προχωρήσουν πέρα από την ημέρα των Χριστουγέννων.

«Θα ήθελα να το δω να συμβαίνει πριν από τα Χριστούγεννα, θα μπορούσαν να προχωρήσουν πέρα από την ημέρα των Χριστουγέννων. Υπάρχουν πολιτικοί παράγοντες στο παιχνίδι», δήλωσε σήμερα ο Μάρτιν σε συνέντευξη Τύπου.

Σε ερώτηση εάν η ΕΕ θα υπερέβαινε την τρέχουσα προσφορά της για το πώς θα μοιράσει τα αλιεύματα στα βρετανικά ύδατα, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός πρόσθεσε:

«Υπάρχει μια σειρά προβλημάτων σχετικά με το θέμα της αλιείας, δεν είναι μόνο το ποσοστό συμμετοχής. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα μετάβασης, χρονική διάρκεια για μια μεταβατική περίοδο αφού ολοκληρωθεί η συμφωνία, οπότε υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης του θέματος.

Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στην κατανομή των περίπου 650 εκατομμυρίων ευρώ προϊόντων που αλιεύονται κάθε χρόνο από την ΕΕ στα βρετανικά ύδατα και τη διάρκεια της περιόδου προσαρμογής για τους Ευρωπαίους αλιείς. Για τους Βρετανούς, τα αλιευτικά προϊόντα στα ευρωπαϊκά ύδατα αντιπροσωπεύουν περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ