2020-12-30 06:51:16
Φωτογραφία για Πρωταθλητές οι Γάλλοι μεταξύ των «αρνητών του εμβολίου» σε παγκόσμια κλίμακα
 Διστακτικοί να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό εμφανίζονται οι Γάλλοι σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τρίτη. Μόνο οι 4 στους 10 Γάλλους δήλωσαν πως θα κάνουν το εμβόλιο για την νόσο Covid-19, όπως έδειξε η δημοσκόπηση που διενήργησαν από κοινού πρόσφατα η Ipsos Global Advisor σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Και ενώ η εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία έχει, ήδη, αρχίσει, ο γαλλικός Τύπος, μετά την δημοσίευση της παραπάνω έρευνας, αναφέρει πως η Γαλλία είναι «πρωταθλήτρια κόσμου» στους αρνητές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με μόνο το 40% των Γάλλων να δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση Ρωσία και Νότιο Αφρική, αντίστοιχα. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως, όταν η ίδια δημοσκόπηση είχε διεξαχθεί τον Οκτώβριο, το 54% των Γάλλων είχε δηλώσει πως θα εμβολιαστεί ενώ τον Αύγουστο σε σχετική έρευνα το 59% των Γάλλων είχε εκφράσει την επιθυμία να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.


Τα τελευταία στοιχεία από την Εθνική Αρχή Δημόσιας Υγείας στη Γαλλία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές Δεκεμβρίου, έδειξαν, επίσης, μείωση στην πρόθεση των Γάλλων να εμβολιαστούν με το 53% των ερωτηθέντων να απαντούν πως «σίγουρα» ή «πιθανόν» θα εμβολιαστούν.

Πάντως, η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα όπου οι πολίτες δείχνουν δισταγμό απέναντι στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση μόνο το 43% των Ρώσων δηλώνει έτοιμο να κάνει το εμβόλιο, ενώ στη Νότιο Αφρική μόνο το 53% δήλωσε πως θα εμβολιαστεί. Στην Ιαπωνία το 60% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά για το εμβόλιο, σε Ιταλία και Ισπανία το 62% και στη Γερμανία το 65%.

Το 80% των Κινέζων δήλωσε πως θα κάνει το εμβόλιο για την νόσο Covid - 19

Στον αντίποδα, η Κίνα κρατά τα σκήπτρα των χωρών όπου η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. Το 80% των Κινέζων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση δήλωσε πως θα κάνει το εμβόλιο ενώ στη Βραζιλία το 78% θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό και στο Ηνωμένο Βασίλειο, την χώρα από όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στις 8 Δεκεμβρίου, το 77% ανέφερε πως θα κάνει το εμβόλιο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό των πολιτών που θέλει να εμβολιαστεί είναι υψηλό με το 69% των ερωτηθέντων να απαντά καταφατικά στην πρόσφατη έρευνα και το 64% να δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο στην αντίστοιχη έρευνα του Οκτωβρίου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 15 χώρες και ο κύριος λόγος άρνησης για το εμβόλιο ήταν ο φόβος για τις παρενέργειες (80% στη Νότιο Κορέα, 76% στην Ιαπωνία, 72% στη Γαλλία). Η αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα είναι ο δεύτερος λόγος σε μεγάλο αριθμό κρατών ενώ ακολουθεί η γενική αντίθεση στα εμβόλια, η οποία αφορά περίπου το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων. Στη Γαλλία το 14% των πολιτών που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση δήλωσαν γενικά αρνητές των εμβολίων.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 15 χώρες μέσω της πλατφόρμας Ipsos Global Advisor από τις 17 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και σε αυτή συμμετείχαν 13.542 ενήλικα άτομα εκ των οποίων 1.000 Γάλλοι ηλικίας από 18 έως 74 ετών. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ