2021-01-06 19:38:59
Φωτογραφία για Κύμα οργής στο Λονδίνο κατά του lockdown: Πόλεμος με την αστυνομία και συλλήψεις
Στις 21 ανήλθαν οι συλλήψεις μετά τις διαμαρτυρίες έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο - Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και συνταξιούχοι - Αντιδράσεις και για την απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Ασάνζ

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στη Βρετανία μετά το διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον για παράταση του lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σε καθεστώς καραντίνας αναμενεται να βρίσκεται, πάντως, το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 31 Μαρτίου, οπότε και θα ισχύουν τα μέτρα.

Μέσα στον αναβρασμό της υγειονομικής κρίσης, πλήθος κόσμου αποφάσισε να διαδηλώσει στην πλατεία Ουέστμινστερ, όπου βρίσκεται το βρετανικό κοινοβούλιο.

Ορισμένοι προέβαλαν αντιρρήσεις για τα νέα μέτρα και άλλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της βρετανικής Δικαιοσύνης να μην αποφυλακιστεί με εγγύηση ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ .

Ανάμεσα στους υποστηρικτές του Ασάνζ και ένας 92χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία.


Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που αστυνομικοί ρωτούσαν τον κόσμο για ποιον λόγο βρίσκεται έξω, καθώς στη Βρετανία πλέον επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον 200 λιρών σε περίπτωση άσκοπης μετακίνησης και μη χρήσης μάσκας. 

Έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο εκτυλίχθηκε ένα κυνηγητό ανάμεσα στις Αρχές και στους διαδηλωτές, ενώ τελικά έγιναν 21 συλλήψεις.Οι διαμρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών, αποκαλώντας τους φασίστες, ενώ ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν και συνταξιούχοι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αστυνομικοί, για να επιβάλουν την τάξη, ακινητοποιούσαν και έριχναν στο έδαφος διαδηλωτές. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ