2021-01-11 15:12:34
Φωτογραφία για Δύσκολη η κατάσταση στην Αττική: Τριπλάσιο ιικό φορτίο, ανησυχία για τα κρούσματα
Στα ύψη είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική τα τελευταία 24ωρα.

Και μάλιστα οι ειδικοί ανησυχούν έντονα πως τα τα κρούσματα σταδιακά θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο εξαιτίας της κινητικότητας που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και υπό το φόβο όσων έλαβαν στη χώρα τα Θεοφάνια και δη στις εκκλησίες και σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, τα λύματα της Αττικής δείχνουν ότι υπάρχει τριπλασιασμός του ιικού φορτίου στο Λεκανοπέδιο. Και για αυτό οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την άρση των μέτρων του lockdown το προσεχές διάστημα.

Την ίδια ώρα, το προγνωστικό μοντέλο του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη προβλέπει ότι η δραστηριότητα των γιορτών θα φέρει δραματική αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας στα τέλη Φεβρουαρίου και συνέχιση μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, 800 νέα κρούσματα κορονοϊού και 32 θανάτους το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη τη χώρα, με τα 301 από τα κρούσματα να καταγράφονται στην Αττική. Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική έχει ως εξής:

Ανατολική Αττική 29

Βόρειος Τομέας Αθηνών 32

Δυτική Αττική 38

Δυτικός Τομέας Αθηνών 40

Κεντρικός Τομέας Αθηνών 78

Νότιος Τομέας Αθηνών 23

Νήσοι (ανήκουν στην Αττική) 11

Πειραιάς 50 themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ