2021-01-11 19:32:15
Φωτογραφία για Στα Χάιλαντς με τρένο πολυτελείας
Το τρένο ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά το 1985. Έκτοτε έχει ανακαινιστεί και σήμερα διαθέτει 22 πολυτελείς καμπίνες. Είναι γνωστό για το περίφημο «κινητό» σπά αλλά

και για το μπαρ στο οποίο μπορεί κανείς να δοκιμάσει 50 διαφορετικά είδη ουίσκι

Τα ταξίδια με τρένο θεωρούνται από τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσει κανείς τα μαγευτικά τοπία των Χάιλαντς της Σκωτίας. Ένας προορισμός τον οποίο θα ήθελαν να επισκεφτούν οι περισσότεροι οπαδοί της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Outlander».

Η επιτυχημένη σειρά έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το 2014. Χάρη σε αυτή, ο αριθμός των επισκεπτών στο κυρίως αγροτικό βόρειο τμήμα της Σκωτίας έχει αυξηθεί ραγδαία.

Μάλιστα το φαινόμενο αυτό, ονομάζεται «Outlander Effect» λόγω της επιρροής που άσκησε η σειρά, αποτέλεσμα ήταν η έκρηξη του τουριστικού κλάδου στην συγκεκριμένη περιοχή.


Όσοι επιθυμούν λοιπόν θα έχουν τη δυνατότητα από τον Απρίλιο, μόλις δηλαδή το τρένο Belmond Royal Scotsman αρχίσει να εκτελεί και πάλι τις προγραμματισμένες εκδρομές του, να περιηγηθούν – με στυλ – στην περιοχή και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Σκωτίας.

Αν και απέχουμε αρκετούς μήνες από την επαναλειτουργία του τρένου, ωστόσο τα εισιτήρια για ήδη προγραμματισμένα ταξίδια έχουν κιόλας εξαντληθεί.

Το τρένο ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά το 1985. Έκτοτε έχει ανακαινιστεί και σήμερα διαθέτει 22 πολυτελείς καμπίνες. Η χωρητικότητά του δεν ξεπερνάει τα 40 άτομα. Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με αυτό το σπάνιο τρένο έχουν τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν σε αυτό από 1 ως 7 νύχτες.

Οι επισκέπτες μπορούν να αξιοποιήσουν την «ανοιχτή βεράντα» που διαθέτει το τρένο για να θαυμάσουν τα σπάνια τοπία της Σκωτίας. Ακόμη, μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους ακούγοντας παραδοσιακή τοπική μουσική και να δοκιμάσουν περισσότερα από 50 διαφορετικά είδη ουίσκι στο μπαρ του τρένου.

Κινητό Σπα

Εάν η καμπίνα και η ψυχαγωγία που προσφέρει δεν επαρκούν, το Royal Scotsman διαθέτει ακόμη «άμαξα σπα». Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση για μασάζ. Το Bamford Haybarn Spa είναι το πρώτο σπα που λειτουργεί σε τρένο σε ολόκληρη τη Βρετανία σύμφωνα με το CNBC.

«Όταν σκέφτομαι τη Σκωτία, μου έρχονται στο μυαλό οι περίπατοι στα Χάιλαντς, ο καθαρός αέρας, τα ορμητικά ρυάκια και οι όμορφες πλαγιές της», δήλωσε ο ιδρυτής της Haybarn, Κάρολ Μπάμφορντ. «Έπειτα από μια μέρα εξερεύνησης στα Χάιλαντς και τουρ σε κάστρα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια βαθιά χαλαρωτική εμπειρία στο σπα που λειτουργεί στο τρένο μας».

Το «σπα πάνω σε ράγες» θεωρείται αντίγραφο του Bamford Wellness Spa στο οργανικό αγρόκτημα Daylesford στην αγγλική εξοχή του Cotswolds. Η εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως στο Λονδίνο, στο Μαϊάμι και στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Το Royal Scotsman αναχωρεί από το σταθμό του Εδιμβούργου Γουέβερλι και σταματά σε προορισμούς όπως τα νησιά Mπιουτ και Μαλ.

Ακόμη, το ψηλότερο βουνό της Βρετανίας, το Μπεν Νέιβις και η οδογέφυρα Γκλενφινάν που εμφανίζονται στις ταινίες Χάρι Πότερ είναι μερικά μόνο από τα σημεία από τα οποία περνάει το τρένο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Πόσο κοστίζει

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Σκωτία μπορούν να οργανώσουν μία 5ήμερη εκδρομή με το δημοφιλές αυτό τρένο. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 7.750 δολάρια και μπορούν ακόμη να φτάσουν και τα 17.098 δολάρια.

Τα ταξίδια του Royal Scotsman δεν περιορίζονται στη Σκωτία. Οργανώνονται επίσης 7ήμερα ταξίδια που κάνουν το γύρο της Αγγλίας. Περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα ρωμαϊκά ερείπια του Μπάθ και ταξίδι με ατμοκίνητο τρένο στο Εθνικό Πάρκο Snowdonia. Η τιμή του συγκεκριμένου ταξιδιού υπολογίζεται στα 13,610 δολάρια. anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ