2021-01-14 08:42:00
Φωτογραφία για ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ από τις Z590 μητρικές της ASUS



 Η ASUS μεταξύ πολλών ακόμη ετοιμάζει τις Z590 μητρικές που θα πορευθεί το 2021 και αφορούν την αγορά του LGA 1200 socket της.

Ο λόγος για πολλές μητρικές συμβατές με τους νέους Rocket Lake επεξεργαστές, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν από την ASUS πιθανόν νωρίτερα από τα CPUs, όπως δηλαδή μας ενημερώνουν διάφορες πηγές. Ανάμεσα στα μοντέλα των μητρικών βρίσκουμε από τα εισαγωγικά μοντέλα της κατηγορίας Z590 μέχρι και τα high end που περιλαμβάνουν την σειρά ROG Maximus XIII. Παρά το γεγονός όμως ότι οι Rocket Lake CPUs, με τους νέους πυρήνες κωδικής ονομασίας Cypress Cove που έρχονται για πρώτη φορά στο desktop, υποστηρίζονται κανονικά από τις τωρινές Z490 μητρικές με ένα απλό BIOS update, οι εταιρίες θα υλοποιήσουν και νέες λύσεις για τα PCs που σχεδιάζουν μέσα στο νέο έτος και με τις επιδόσεις που υπόσχονται οι νέοι επεξεργαστές, οι νέες μητρικές ίσως ενισχύσουν το ενδιαφέρον όσων για παράδειγμα δεν βρίσκονται στην πλατφόρμα της Intel αυτή την περίοδο.

Από την διαρροή που αφορά τις μητρικές της ASUS, γίνεται λόγος για τις ROG MAXIMUS XIII Extreme Glicial και ROG MAXIMUS XIII Hero που θα συμπληρώσουν την high end κατηγορία, μαζί με μερικές ακόμα, ενώ για όσους δε θέλουν να βάλου βαθιά το χέρι στην τσέπη θα υπάρξουν και οι πιο προσιτές προτάσεις, από τις σειρές TUF και Prime, αμφότερες με το νέο Z590 chipset της Intel. Η Extreme Glicial του ROG lienup φαίνεται πως πρόκειται για το κορυφαίο μοντέλο προς ώρας, μιας και είναι έτοιμη να ενσωματωθεί σε ένα custom loop υδρόψυξης χάρη στο ενσωματωμένο mono block που ψύχει όχι μόνο τον επεξεργαστή αλλά και τα VRM της μητρικής στην περίμετρο του socket. Σε πιο γήινους ρυθμούς, η MAXIMUS XIII Hero βασίζεται κατά πολύ στην υπάρχουσα σχεδίαση με δύο 8 Pin EPS power connectors και αρκετές M.2, όπως και RGB φωτισμό στο Ι/Ο cover με φωτιζόμενα σημεία ανάμεσα από τις ψύκτρες του κυκλώματος τροφοδοσίας.

Από το επίσημο teaser της Intel αναφορά με την 11η γενιά Core "Rocket Lake", γνωρίζουμε πως θα ενσωματώνει PCIe Gen 4 δίαυλο, υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας στις DRAM αλλά και νέες overclocking δυνατότητες, όπου ο συνδυασμός τους θα δημιουργήσει επεξεργαστές με επιδόσεις που θα ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό στο σημαντικότερο κομμάτι της αγοράς, το gaming. hwboxgr



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ