2021-01-15 12:56:33
Φωτογραφία για Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στο μετρό του Λονδίνου

Σε τροχιά σκληρού lockdown εισέρχονται χώρες της Ευρώπης που απαντούν στην έξαρση της πανδημίας με την εφαρμογή ακόμη αυστηρότερων μέτρων. Στο πλαίσιο του υγειονομικού

συναγερμου, Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία έχουν ορθώσει υψηλότερο «φράχτη» απέναντι στον κορωνοϊό, ωστόσο η Γηραιά Αλβιώνα φιλοξενεί καθημερινά ανησυχητικές εικόνες. Η τελευταία σκηνή που ενέτεινε το κλίμα αγωνίας ήρθε από την ασφυξία που καταγράφηκε σε βαγόνι του μετρού στο Λονδίνο.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, που κυκλοφόρησε στο Twitter, από ανταποκριτή του BBC, σε ώρα αιχμής, το πρωί της Πεμπής, οι επιβάτες συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ το αδιαχώρητο όπως είναι φυσικό μηδενίζει τις αποστάσεις.

Ο φόβος επιτάχυνσης της διάδοσης του κορωνοϊού έρχεται να προστεθεί στο παζλ της ανησυχίας που είναι εμφανές στο Λονδίνο, το πρώτο θύμα της μετάλλαξης κορωνοϊού.

Στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ένας στους 30 κατοίκους έχει μολυνθεί από κορωνοϊό, οι εικόνες συμφόρησης στα βαγόνια μετρό κρούουν τον κώδωνα για πιθανή αύξηση κρουσμάτων, σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και αναγκάζονται να μεταφέρουν ασθενείς σε ξενοδοχεία.


Το NHS επιβαρύνεται από τις χιλιάδες καθημερινά εισαγωγές, ενώ oι εντατικές πλήττονται από την υπερπληρότητα.

Προβληματισμό εγείρουν τα στοιχεία από την υπηρεσία συγκοινωνιών του Λονδίνου, σύμφωνα με την οποία 62 εργαζόμενοι έχουν καταλήξει εξαιτίας του κορωνοϊού.



Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι στα μέσα συγκοινωνίας που έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας της μόλυνσης από τη φονική νόσο.

Ως συνέπεια της αυτοαπομόνωσης, παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του μετρό που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σκηνικού συνωστιμού στα μέσα μεταφοράς.

anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ