2021-01-15 17:25:28
Φωτογραφία για Γαλλία: Μυστήριο με την εξαφάνιση 20χρονης άριστης φοιτήτριας
Η νεαρή Νταιάρι Σόου ήταν πρότυπο μαθήτριας στη χώρα της - Είχε νικήσει δύο συνεχόμενες χρονιές σε μαθητικό διαγωνισμό Μεγάλη κινητοποίηση των Aρχών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία για τον εντοπισμό της 20χρονης Νταιάρι Σόου, της καλύτερης μαθήτριας στη Σενεγάλη.

Οι Aρχές των Παρισίων διέταξαν έρευνα καθώς από τις 4 Ιανουαρίου, η νεαρή Σόου δεν έχει δώσει σημεία ζωής, όπως γράφει η εφημερίδα «Le Parisien».

Παρακολουθούσε προπαρασκευαστικά μαθήματα στο αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα «Lycée Louis-le-Grand», στο Παρίσι, για την εισαγωγή της στο Πολυτεχνείο.

Οι συμφοιτητές της κάνουν λόγο για μία σοβαρή και επιμελέστατη φοιτήτρια εκφράζοντας την ανησυχία τους για την περίεργη εξαφάνισή της.

Η νεαρή Σόου ήταν πρότυπο μαθήτριας στη χώρα της. Είχε νικήσει δύο συνεχόμενες χρονιές στον εθνικό μαθητικό διαγωνισμό στη Σενεγάλη -2018 και 2019- κατακτώντας τον τίτλο της καλύτερης μαθήτριας.


Πριν από ένα χρόνο, έγραψε ένα μυθιστόρημα υπό τον τίτλο «Under the face of a angel», το οποίο δημοσιεύθηκε από τις εκδόσεις «Harmattan».

Όταν άνοιξαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μετά τις τις διακοπές των Χριστουγέννων, η Σόου δεν εμφανίστηκε στην τάξη με την διεύθυνση του ιδρύματος να κινητοποιήσει ενημερώνοντας τις αρχές για την εξαφάνισή της.

Η οικογένειά της Σόου ζει στο Μαλικούντα, 100 χιλιόμετρα νότια του Ντακάρ, και αγωνιά για την τύχη της.

Όσοι την γνωρίζουν, κάνουν λόγο για ένα πολύ διακριτικό, σχεδόν κλειστό άτομο.

Στο φοιτητικό της δωμάτιο, μόλις 11 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στον 3ο όροφο μιας κατοικίας που προορίζεται για φοιτητές με υποτροφία, διάβαζε νυχθημερόν για να μπει στο Πολυτεχνείο.

Πριν από ένα χρόνο, η νεαρή φοιτήτρια έχασε τον πατέρα της κάτι που της κόστισε ακριβά, όπως λέει ο θείος της.

«Μάθαμε ότι εξαφανίστηκε», δήλωσε ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή. «Είναι απαγωγή; Ή έχει δραπετεύσει; Δεν ξέρουμε».

Από το δωμάτιό της, πάντως, λείπουν προσωπικά αντικείμενα και κάποια ρούχα. Άραγε, η Σόου εξαφανίστηκε πριν ή μετά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς;

Η οικογένειά της υποστηρίζει ότι δέχεται μεγάλη συμπαράσταση από φίλους, αγνώστους και τις αρμόδιες γαλλικές αρχές ενώ το hashtag #RetrouverDiarySow (Βρείτε την Νταιάρι Σόου) έχει βομβαρδιστεί με μηνύματα αλληλεγγύης στο Twitter.

Ο νονός της νεαρής φοιτήτριας Σερίν Μπάγιε Τιάμ, πρώην υπουργός Παιδείας της Σενεγάλης και νυν Υπουργός Υδάτινων Πόρων και Υγιεινής, παρακολουθεί στενά αυτήν την υπόθεση.

Σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα ίχνη της φοιτήτριας, η ομάδα Φοιτητικών Συλλόγων της Σενεγάλης της Γαλλίας (Fessef) έχει διανείμει αφίσες με προσωπικές της πληροφορίες.

«Επικοινωνήσαμε με όλα τα νοσοκομεία και τις κλινικές στο Παρίσι», δήλωσε ο Μοχάμεντ Ματζίντ Σεκ, μέλος της ομάδας Fessef.

«Εκείνοι που ήταν αρκετά ευγενικοί για να απαντήσουν, μας είπαν ότι η Νταιάρι Σόου δεν ήταν εκεί».

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή σε μεγάλο δρόμο του Παρισιού για να διανείμουν φυλλάδια με την φωτογραφία της.

Στο φυλλάδιο υπάρχει η φωτογραφία της φοιτήτριας, με ύψος 1,72 μ. λεπτή, με σκούρα καστανά μάτια και τέσσερις αριθμούς τηλεφώνου για επικοινωνία εάν κάποιος διαθέτει χρήσιμες πληροφορίες.

Το επόμενο βήμα της Ομάδας Φοιτητικών συλλόγων της Σενεγάλης στη Γαλλία είναι ανεβάσουν την φωτογραφία της αγνοούμενης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.», όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα «Liberation».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ