2021-01-18 22:10:04
Φωτογραφία για Επισφαλή δάνεια Proton Bank: Έξι χρόνια κάθειρξη στον Λαυρεντιάδη με αναστολή
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στα άλλα οκτώ εμπλεκόμενα πρόσωπα ποινές φυλάκισης με αναστολή  Αυλαία έπεσε στη δίκη που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 792 εκατ. ευρώ της Proton Bank.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία εξέδωσε την απόφασή του επί των ποινών. Βάσει αυτής, στον βασικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης Λαυρέντη Λαυρεντιάδη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ακόμη, με την ίδια απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στα άλλα οκτώ εμπλεκόμενα πρόσωπα ποινές φυλάκισης από πέντε ή έξι έτη. Οι δικαστές έδωσαν σε όλους τους καταδικασθέντες αναστολή ενώ τους αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε άλλη συνεδρίασή του το δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους τους εννέα καταδικασθέντες για την συγκεκριμένη υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι οχτώ συγκατηγορούμενοί του είχαν κριθεί ένοχοι για το αδίκημα της απιστίας και αθώοι για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί – κατά περίπτωση απάτη, υπεξαίρεση, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Ειδικότερα, ο Λ. Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των υπολοίπων οκτώ κατηγορουμένων που του, δύο δικηγόρους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank και υπαλλήλους των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων την τριετία 2010-2012. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα ενέκριναν τα επίδικα δάνεια τα οποία σύμφωνα με τη δικογραφία προορίζονταν για εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον Λ. Λαυρεντιάδη.

Τέλος, με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν απαλλαγεί 34 ακόμα πρόσωπα που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ